Samler underskrifter for å beholde Braaten i Toulouse

- Jeg har fått med meg det, sier «Koala».

SNAKKER IKKE OM FRAMTIDA: Daniel Braaten vil ikke si noe om hvor han ønsker å fortsette karrieren. Her under gårsdagens landslagstrening på Lillestrøm. Foto: Nina Hansen
SNAKKER IKKE OM FRAMTIDA: Daniel Braaten vil ikke si noe om hvor han ønsker å fortsette karrieren. Her under gårsdagens landslagstrening på Lillestrøm. Foto: Nina HansenVis mer

(Dagbladet): Daniel Braatens kontrakt med Toulouse går ut nå i sommer. I den anledning har noen - enten på spøk eller i fullt alvor - startet nettavstemningen «å forlenge med Braaten er å redde Toulouse».

I skrivende stund har 1155 personer signert digitalt.

- Jeg har fått med meg det. Det er hyggelig det, sier Braaten til Dagbladet.

- Hva betyr det for deg?

- Det sier jo bare at jeg har vært med og bidratt, sånn at publikum - eller i alle fall noen av dem - er fornøyd med det jeg har gjort der nede. Og det er jo hyggelig.

Kalles «Koala» Toulouse-avisa La Dépêche du Midi omtalte nylig underskriftskampanjen. Det er tydelig at franskmennene, som vi her i Norge, ikke blir helt kloke på gåten Daniel Braaten.

Han blir omtalt som «sjarmerende gåtefull», og med en «avvæpnende ro, nesten som nonchalanse» som de mener gjør ham til en som ingen kan være likegyldig til.

De skriver også at han har fått tilnavnet «Koala» av enkelte supportere. Bakgrunnen er Braatens fysikk og tilbøyeligheten til å «sovne» under kampene.

Vil bort Underskriftskampanjen blir neppe avgjørende for Braatens beslutning om veien videre. Det er mer avgjørende hvem som kan tenke seg underskriften hans.

Braatens agent Henning Berg - som ikke er samme mann som treneren ved samme navn - sa til VG sist uke at Braaten har avslått et kontraktstilbud fra Toulouse, og at 31-åringen helst vil til Spania, eventuelt til England.

På direkte spørsmål vil ikke Braaten selv si noe som helst om hvor han tror han kommer til å fortsette karrieren.

- Framtida mi gidder jeg ikke å spekulere noe i.

- VIL VIDERE: Etter fem år i Toulouse ønsker Daniel Braaten nye utfordringer. Han har avslått en kontraktsforlengelse med den franske klubben. Foto: Remy Gabalda, AFP / NTB Scanpix
- VIL VIDERE: Etter fem år i Toulouse ønsker Daniel Braaten nye utfordringer. Han har avslått en kontraktsforlengelse med den franske klubben. Foto: Remy Gabalda, AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Er det noen mulighet for at du fortsetter i Toulouse?

- Ingenting er umulig, er det det?

Siste VM-sjanse Det er i alle fall ikke helt umulig at Norge kan nå VM-sluttspillet neste år. Men da bør fredagens kamp mot Albania vinnes, og Braaten kan bli en viktig brikke. Enten som midtspiss i Moas fravær, eller med rå kraft langs kanten.

- Jeg spiller der jeg blir satt, jeg. Verken mer eller mindre, sier Braaten selv. 

Norge ligger på fjerdeplass i gruppa etter fem av ti kamper. Det realistiske håpet er andreplass og kvalik.

For Daniel Braaten kan det bli siste sjanse til å få med seg et VM. Han ser ikke for seg å spille VM i Russland i 2018 som 36-åring.

- Jeg håper U21-gutta og disse andre gutta kommer opp og «peiser» meg ut av laget. Det er mye ungt her nå, så jeg regner ikke med at jeg er aktuell for neste VM, sier Daniel Braaten.