Samlet familien - døde fire dager seinere

Langrennsløper Mona-Liisa Nousiainen døde sommeren 2019. Nå har det kommet en bok om hennes siste tid.

<strong>FIKK KREFT:</strong> Finske Mona-Liisa Nousiainen etterlot seg ektemann og ei datter. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto / NTB Scanpix
FIKK KREFT: Finske Mona-Liisa Nousiainen etterlot seg ektemann og ei datter. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nyheten om dødsfallet rystet en hel skiverden. Finske Mona-Liisa Nousiainen, som la opp våren 2018, holdt kreftdiagnosen hemmelig.

Forrige sommer døde hun, bare 36 år gammel. Hun etterlot seg en ektemann og ei datter på ni år.

I en ny bok beskrives hennes siste tid i livet, blant annet hvordan hun spiste pizza og tok farvel med sine aller nærmeste - fire dager før hun gikk bort.

- Etter det var hun klar for å slippe taket, sier mamma Maria-Liisa Malvalhto til finske Ilta-Sanomat, gjengitt av Expressen.

- Det var det store sjokket for henne, når hun innså at hun skulle forlate alle menneskene som hun brydde seg så mye om, sier hun videre.

TUNG TID: Marte Mæhlum Johansen ble sett på som det neste store i Norsk langrenn etter gull i Junior-VM både i 2016 og 2017, men så kom nedturen, og under NM på Konnerud tidligere i år kom tårene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Det er journalisten Laura Arffman som står bak boka. Hun forteller hvordan Nousiainen først fikk beskjed om at de hadde funnet en svulst, uten at det var bekymring fra legenes side.

- Legene var sikre på at det ikke var den verste krefttypen. Det trodde det var lymfeknutekreft, hvor prognosene er mye bedre, sier ektemannen Ville Nousiainen.

I stedet viste det seg at det var magekreft, som hadde begynt å spre seg. Nousiainen fikk beskjed om at hun hadde 1-2 år igjen å leve.

- Legen som oppdaget det ble helt hvit i ansiktet og fikk ikke fram et ord, sier Ville Nousiainen.

Det siste året Mona-Liisa Nousiainen levde, tilbrakte hun mye tid med familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer