FÅTT SMAKEN PÅ PREMIENE: Heidi Weng, helt til venstre, har fått smaken på å vinne i skisporet. På bildet får hun gullet etter torsdagens stafett.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FÅTT SMAKEN PÅ PREMIENE: Heidi Weng, helt til venstre, har fått smaken på å vinne i skisporet. På bildet får hun gullet etter torsdagens stafett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

«Samma om jeg blir fire, fem, eller seks, bare jeg får premie»

Men Heidi Weng sparte krefter til spurten.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Halvveis inn i tremila forsvant Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug fra Heidi Weng. I et uoppmerksomt øyeblikk ble hun liggende i rygg på tyske Nicole Fessel som ikke klarte å bli med på tempoøkningen til de tre i front.

Dermed måtte Weng gå forbi Fessel før hun kunne ta opp jakten på de tre jernkvinnene foran seg.

- Jeg var egentlig ikke sliten og stiv og alt det der i dag, så jeg er litt irritert på meg selv at jeg ikke følger helt med. Jeg vet jo innerst inne at det er de tre (Bjørgen, Johaug og Kowalczyk) som er best og som jeg må ta ryggen til. Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte der og da, jeg. Hun så så pigg ut, så jeg tenkte bare at hun holder følge så da går det greit. Men det gjorde hun ikke, så jeg ble litt irritert og prøvde å ta igjen den luka, men da ble jeg stiv, så da var det bare å gå mitt eget løp, sier Weng til Dagbladet.

Sparte seg
Weng stakk fra Fessel, og tyskeren klarte heller aldri å tette luka framover. Dermed måtte de begge to gå halve distansen helt alene.

- Det er jo litt psykisk... Du blir litt knekt, egentlig. Du blir redd for at de andre skal komme bak, men jeg gikk såpass kontrollert at jeg hadde igjen litt krefter hvis det skulle bli en spurt, forteller Weng på spørsmål om hvordan det er å ende i ingenmannsland på en tremil.

- Men du sparte altså krefter til en eventuell spurt?

- Ja, man må jo det. Man kan jo ikke ta seg helt ut. Du visste at jeg ikke hadde tatt igjen noen foran der, så da var det bare å konsentrere seg om å bli fire og ikke tape den. Selv om det er litt sånn at du tenker innimellom «samma om jeg blir fire, fem eller seks, bare jeg får premie», liksom, ler Weng overfor Dagbladet.

Stolt
Premien var det aldri noen tvil om at hun skulle få med seg. Med gull fra stafetten, bronse på skiathlon og en sjetteplass på ti kilometeren nærmer hun seg overvekt på flyet hjem også. I dag fikk hun maks ut av løpet, mener hun.

- Det hadde blitt fjerdeplass uansett, de tre foran er utrolig sterke. Jeg hadde nok holdt følge en runde til, men ikke noe mer, så jeg er stolt over meg sjøl. Sjetteplass i VM som dårligst hadde jeg aldri trodd da jeg kom hit, så jeg er egentlig veldig glad, jeg, sier Weng.