SMILER. Uwe Rösler har flere grunner til å smille denne uka. Han ble Leeds-manager, og sønnen Colin ble tatt ut til et norsk landslag. Foto: SCANPIX.
SMILER. Uwe Rösler har flere grunner til å smille denne uka. Han ble Leeds-manager, og sønnen Colin ble tatt ut til et norsk landslag. Foto: SCANPIX.Vis mer

Samme dag som Rösler ble Leeds-manager, ble hans sønn tatt ut til norsk landslag

Uwe Rösler med grunn til å smile.

(Dagbladet): Denne uka ble det kjent at Uwe Rösler er ny manager i den tidligere toppklubben Leeds. Nå er sønnen Colin (14) tatt ut på et norsk landslag.

Colin er elev ved ungdomsakademiet til Manchester City og har allerede aldersbestemt landskamp for England.

Faren har legendestatus i Manchester City etter å ha spilt 152 kamper og med 50 baller i motstanderens nett. Det skjedde i perioden 1994-1998.

- Riktige holdninger Nå er den norske landslagssjefen Erland Johnsen ute etter sønnen og fotballtalentet.

- Colin er tatt ut til et treningsopphold for landslaget Gutter-15 i Porsgrunn 22. juni. Han er en spennende spiller med de helt riktige holdningene. En høflig og fin gutt, forteller Erland Johnsen til Dagbladet.

Far Uwe var kjent som en kompromissløs angrepsspiller og bøttet inn mål. I sin siste sesong i Lillestrøm satte han ballen i mål 10 ganger på de siste 11 kampene han spilte. I den første kampen i sesongen 2003 scoret han kampens eneste mål. Men det ble også hans siste som aktiv.

Uwe Rösler fikk kreftdiagnosen etter at det ble påvist en tumor i brystet. Han overvant kreften og har fortsatt som en myndig trener som er glad i angrepsfotball.

The Guardian skrev denne uka at det blir «heavy metal» i angrepet til Leeds med Uwe Rösler som sjef.

En annen type Det heter at eplet faller ikke langt fra stammen. Men i dette tilfellet har nok eplet trillet litt unna.

- Colin er en sentral midtbanespiller. Han er bedre defensivt enn offensivt. Han er en god duellspiller, forteller Johnsen.

Det innebærer at sønnen blant annet er bra til å utfordre ballfører.

Erland Johnsen legger også til at han er imponert over overblikket til Colin. Den norske landslagssjefen overvar flere treninger til Colin, da han besøkte akademiet. Han hadde også samtaler med faren.

- Uwe er glad for at sønnen også får en mulighet i Norge. Så får vi se om det blir noe av. For det er ferietid. Men med den nye jobben til pappa, så blir det kanskje ikke tid til så mye ferie, småler Johnsen.

Colin har flere pass og kan vente med å velge endelig landslag på grunn av ung alder.

Det skal arrangeres en kamp mot et annet komponert lag av norske spillere fra øvrige lag under treningsoppholdet.

Amsterdam ????

Et bilde publisert av Colin Rosler (@colinrosler)