Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samme dag som Tyson Fury gikk i ringen, opplevde kona marerittet

Paris (28) sa ikke noe til ektemannen før boksekampen var over.

VANT: Tyson Fury slo Sefer Seferi i comebacket i sommer. Samme dag hadde kona en spontanabort som hun holdt hemmelig. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix
VANT: Tyson Fury slo Sefer Seferi i comebacket i sommer. Samme dag hadde kona en spontanabort som hun holdt hemmelig. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungvektsbokseren Tyson Fury (30) hadde en forrykende kamp mot amerikanske Deontay Wilder (33) tidlig i desember - en kamp som på kontroversielt vis endte uavgjort.

Hvis vi skrur tilbake tiden seks måneder, så var Fury tilbake i bokseringen for første gang etter et avbrekk på 32 måneder. Da møtte han albanske Sefer Seferi i comebacket, som endte med seier.

Men det Fury ikke visste på tidspunktet, var at kona Paris (28) gikk gjennom et personlig drama den morgenen, samme dag som Fury bokset mot Seferi.

Paris opplevde en tidlig spontanabort, men visste at den nyheten kunne ødelegge ektemannens viktige boksekamp. Så hun bestemte seg for å holde hemmeligheten for seg selv.

- Jeg var åtte uker på vei. Og på kampdagen visste jeg at vi hadde mistet babyen vår, sier Paris i et eksklusivt intervju med engelske Daily Mirror.

Gravid igjen

For Fury var også i ferd med å vinne en annen viktig kamp i livet: kampen mot psykiske helseplager og depresjon.

Kona mente det var for mye som sto på spill denne junidagen.

- Jeg nevnte det ikke for Tyson før han gikk i ringen. Så fortalte jeg det rett etterpå og neste dag dro vi på sykehuset hvor det ble bekreftet, sier Paris videre.

Fire uker seinere ble sorg snudd til glede da Paris ble gravid igjen. Paret har fire barn fra før og nå venter paret en sønn i mars.

- Vi var fortsatt i sorg over tapet vårt, men samtidig overlykkelige, sier hun om den fine beskjeden.

Depresjoner

Fury sleit med depresjoner i to år. Han misbrukte både alkohol og narkotika, og hadde selvmordstanker som følge av det.

Paris innrømmer at hun holdt på å forlate ham da det sto på som verst.

Da Fury klarte uavgjort mot Deontay Wilder i den omtalte storkampen tidligere i desember, henvendte han seg blant annet til alle som sliter psykisk, for å vise at det er mulig å reise seg etter å ha opplevd liknende ting som ham selv.

Furys problemer skal ha startet etter at han slo Vladimir Klitsjko november 2015, da han samtidig vant tre tungvektstitler.

- Etter det var han neste alltid depressiv. Jeg kunne se neste dag at noe var galt. Han snakket ikke som han gjør nå, som en normal og glad person, sier Paris.

Paris valgte å stå fram med sin historie i forbindelse med helsekampanjen Time to Change.

Heksejakt

Fury mente blant annet at hans bakgrunn som «irsk reisende» gjorde at mange hater ham, og at en rekke personer var ute etter «å ta ham». Skandaler på løpende bånd fulgte, og en periode så det ut som han aldri skulle komme tilbake i bokseringen.

Returkampen mot Vladimir Klitsjko ble utsatt to ganger, men da Fury nektet å stille opp til kamp, mistet han rett og slett beltet.

Så ble han dopingtatt to ganger, og Fury raste opp i vekt. På det meste veide han nesten 180 kilo, 70 kilo over matchvekt.

Fury har i tidligere intervjuer innrømmet at han var langt nede.

- Jeg drakk, tok narkotika og var ute hele natta med kvinner. Jeg ville bare dø og ha det gøy mens jeg gjorde det, uttalte Fury til komiker Joe Rogan.

Fury fortsatte:

- Når rusen forsvant, kom depresjonen. Jeg våknet opp og ville ikke leve lengre. Jeg gjorde alle rundt meg vondt og ingen kunne snakke meg til fornuft. Jeg fikk disse gale tankene, jeg ga opp livet.

Til slutt bestemte han seg for å komme tilbake i bokseringen. Dermed startet en lang kamp mot både kiloene og mentale utfordringer, en kamp han foreløpig ser ut til å overvinne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!