Samme gamle leksa

Selvfølgelig var det Michael Schumacher og Ferrari som vant British Grand Prix i går. Og han gjorde det uten å kjøre forbi en eneste konkurrent.

SILVERSTONE (Dagbladet): Ti av elleve løp har «Schumi» vunnet denne sesongen. Han vant fordi han valgte den beste strategien. Han slapp å kjøre forbi en eneste konkurrent, selv om han bare hadde fjerde beste startposisjon. Mens alle de fremste konkurrentene tok tre pitstop, tok Schumacher bare to. Dermed kunne han ligge foran og kontrollere det hele inn.

100 000 briter hadde møtt opp, men de fleste klappet bare høflig da Schumacher kjørte over mållinjen på Silverstone, 2,1 sekunder foran McLaren-Mercedes' Kimi Raikkonen og 3,1 sekunder foran lagkamerat Rubens Barrichello.

Kjempekrasj

Det var finnens innsats som sørget for spenningen i gårsdagens løp. Raikkonen hadde pole position, og fikk en fantastisk start, men måtte raskt i depot for å fylle drivstoff. Da kjørte Schumacher forbi, og gjennom tre fantatiske runder bygde han opp en 23 sekunder ledelse. Han kunne dermed fylle bensin uten å bli forbikjørt av finnen igjen. Ved begge Schumachers depotstopp kom han ut bare sekundet foran finnen, men lot seg ikke forbikjøre.

Renaults Jarno Trulli hadde et kjempekrasj 18 runder før slutt. Hele feltet ble samlet da sikkerhetsbilen kjørte fire runder, men Raikkonen klarte ikke å kjøre forbi selv om han presset tyskeren hardt. De siste rundene var Schumacher uimotståelig.

Formel 1 er under kraftig kritikk om dagen. Kritikerne mener at sporten har blitt kjedelig, og at publikum forsvinner fordi løpene avgjøres gjennom strategi og depotstopp, snarere enn gjennom forbikjøringer. Ingen av topplasseringene ble avgjort på grunn av forbikjøringer.

Tok det med ro

Problemet er at det ikke er noen som kan utfordre Ferrari, som igjen hadde de klart raskeste rundetidene. Raikkonen viste i går at det er mulig å være på talefot med det italienske teamet, men at det krever mer enn en rask bil for å slå Schumacher.

-  Jeg er overrasket over hvor god strategien vår var. Jeg hadde ikke regnet med at den ville betale seg så tidlig i løpet. Men jeg var ikke nervøs da Kimi Raikkonen fikk fire sekunders ledelse de første rundene. Med min strategi var det ikke behov for å gjøre noe. Jeg bare tok det med ro til jeg fikk klar bane, sa Schumacher etter seieren.

Lyspunktet er at tyskeren har vunnet tre av de fire siste løpene med alternative strategier.

-  Det kan bety at konkurrentene kommer nærmere, sier den suverene VM-lederen.

OM OG OM IGJEN: Suverene Michael Schumacher vant sin tiende seier for sesongen, sin tredje på Silverstone, og Ferraris tredje strake i British Grand Prix. Han leder VM med 26 poeng. I bakgrunnen skimtes andremann, Kimi Raikkonen.