- Sammen er vi dynamitt

BUCURESTI (Dagbladet): Steffen Iversen og Andreas Lund har en drøm om å spille sammen på topp i et 4-4-2-system. - Sammen er vi dynamitt, sier U23-lagets to dødlige luftvåpen. Men denne uka duellerer de om VM-tur. - Ikke plass til oss begge, sier Lund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens restitusjons-trening sendte Iversen og Lund følgende bønn til Nils Johan Semb - litt på fleip og litt på alvor:

- La oss spille sammen på topp i 4-4-2.

- He-he-he, svarte sjefen.

Men Andreas Lund har brukbare argumenter for ønsket. Han viser til bortekampen mot Sveits i EM-kvaliken 9. november 1996. Da lå Norge under 2-1 ved pause.

- I andre omgang la vi om fra 4-5-1 til 4-4-2, med meg og Steffen på topp. Steffen scoret tre mål og vi vant til slutt 6-3, sier Andreas.

- Kanskje noe for VM-laget i 2002?

- Fristende. Ja, får håpe det.

Eksplosive

I 1996 scoret Andreas og Steffen bøtter av mål på U-landslaget. I fjor gikk begge skadd nesten hele sesongen. Søndag var de endelig tilbake på samme lag.

- Vi har et utrolig bra samspill, sier Andreas.

Steffen er enig:

- Det fungerer veldig bra.

Søndag var Lund flere ganger like ved å stusse Steffen gjennom fra Tottenham-proffens posisjon som høyre flankespiller. Med Steffen som indreløper eller spisskollega med Lund, kan radarparet utnytte potensialet ytterligere.

Men til VM kommer de neppe - og garantert ikke sammen. Mye tyder på at matchvinner Steffen Iversen er ute av VM-dansen.

På langt nær fordi han skuffet mot Sverige, men fordi Andreas innfridde.

- Andreas er et hakk bedre i lufta enn Steffen, sier Semb.

Da hjelper det så lite at han legger til:

- Men Steffen er hakket bedre enn Andreas på bakken.

Ringer Drillo

Nils Johan Semb har allerede avgitt rapport til Drillo etter søndagens kamp. Etter onsdagens semifinale mot Spania ringer han Drillo på nytt.

- Er færre eller flere av gutta med i VM-diskusjonen siden dere dro fra Oslo fredag?

- Omtrent status quo tenker jeg.

- Da sier du egentlig ganske mye?

- Ja, medgir Semb.

I lørdagens Dagblad dro nemlig Semb Steffens navn inn i VM-debatten. Søndag ble en toppmotivert Steffen matchvinner - i sin første viktige kamp siden september.

Og dermed har vel Semb oppnådd det han ønsket.

<B>BEST PÅ TOPP:</B> De vil spille sammen i et 4-4-2-system og aller helst for Nils Johan Semb når han blir A-landslagstrener: Steffen iversen og Andreas Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer