Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sammen er vi dynamitt

- Sammen er vi dynamitt! slår Kovacs fast og kikker bort på spisskollega Årst. I går herjet den råsterke duoen med Glimt-forsvaret i 90 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodø (Dagbladet): Terje Skarsfjord legger ikke skjul på at han oppfatter TILs triumftog som en personlig revansj. Med en spissduo som Ole Martin Årst og Peter Kovacs, er det all grunn til å tro at 61-åringen kan fortsette jubelen. Og Årst scoret endelig i toppserien - for første gang siden han forlot Tromsø etter 97-sesongen.

Noe av det første Terje Skarsfjord gjorde da han overtok den synkende TIL-skuta, var å legge om fra 4-3-3 til 4-4-2 og slå fast at Årst og Kovacs skulle spille på topp.

- Alle spillere må brukes der de har sin spesialkompetanse. Både Ole Martin og Peter er rene spisstyper. Å presse én av dem ut på kanten er ingen vits, mener Skarsfjord.

«Hard feelings»

Åtte kamper før slutt i den fatale 2001-sesongen, ble genierklærte Terje Skarsfjord kastet som TIL-trener. Mannen som var blitt forært «livstidskontrakt» et års tid i forveien, ble sittende og jobbe med klubbens strategiplan samt speide etter eksterne talenter.

Inntil klubbledelsen for et par uker siden børstet støv av 61-åringen og dyttet ham tilbake ut i rampelyset. Som klubbens nye redningsmann. «Skars» sier:

- Selvfølgelig føler jeg at dette er ytterst merkelig. Jeg hadde jo forsont meg med at avgangen i 2001 var mitt endelikt som trener. Så går det to år, og så er jeg plutselig i den diametralt motsatte situasjon - i samme klubb.

- Men ingen «hard feelings»?

- Selvfølgelig har det vært «hard feelings». Men vi har vært nødt til å legge det bak oss. Det var bare å tråkke til, sier alltid nøkterne Skarsfjord.

- Føler du det som nå skjer, som en revansj?

- Jeg må være ærlig: Ja! Det er vanvittig morsomt å være trener igjen _ og ikke minst å lykkes som trener.

Skars-grepene

«Skars» har gjort følgende grep - grep som i går sørget for borteseier mot serie-oer Glimt - og som før det igjen sørget for cupseier over Raufoss og ligagevinst mot Lillestrøm:

 • Sette inn tidligere press.
 • Terpe på overganger - både de mostanderen får og de TIL får.
 • Klargjøre enkeltspilleres ansvarsområder.
 • Legge om til 4-4-2.

  - Noe av dette må jeg ha lykkes med. Vi har tre seire på rad, 6-1 i målforskjell og virker bra i begge ender. Men det er langt igjen. Hver kamp blir en cupfinale framover, sier Skarsfjord _ og tenker både serie og cup, mens «gutan» hans sitter tilfredse i garderoben og spiller «Stairway to Heaven» på medbragt ghettoblaster.

  «Ben» Årst


  Endelig lyktes Ole Martin Årst foran mål i Tippeligaen. Han hadde spilt seks målløse kamper, da han løp fra Cato Hansen etter en lang Moen-klarering _ og plasserte ballen forbi Horns fingertupper og inn i mål, helt nede ved stolperota.

  - Ben Johnson! er Årsts egen karakteristikk av sitt løp langs venstresida.

  - Nei, er det Lynvingen som kommer? gliser midtstopper Steinar Nilsen til Årst i garderoben.


  30-åringen kunne neste ikke sette ord på hvor godt det var å slå Glimt:

  - Særlig å slå dem 2-1. Gamle minner, sier Årst. Han tenker på cupfinalen i 1996. Få minutter før slutt utlignet han til 1-1, og redet grunnen for Sigurd Sushfeldts vinnermål på overtid.

  Snart braker de to nordnorske storhetene igjen sammen i cupen _ denne gang til semifinale.

  - Ved å slå Glimt i dag, har vi skaffet oss et psykologisk overtak. Men for all del: Å berge plassen i Tippeligaen er alfa og omega. Cupen er bare en bonus, sier Årst, som i juni vendte tilbake til TIL etter seks år i Belgia (to i Anderlecht, ett i Gent og tre i Standard Liege _ ble toppscorer med 30 mål for Gent i 2000).

  - Jeg skal blø for TIL-drakta. Det samme skal de andre «gutan», sier Årst.

  Spisskollega Kovacs er enig:

  - Aldri i verden om jeg skal rykke ned med TIL. Og ikke tror jeg det skjer heller, dersom jeg og Ole Martin får fortsette samarbeidet. Sammen er vi dynamitt, mener Kovacs, som har seks seriemål og fem cupmål i år. Trener Skarsfjord tror kombinasjonen Årst og Kovacs har potensial:

  - Begge kan score et sosifret antall seriemål. Et tøffere og sterkere spisspar finnes knapt i Norge.

REVANSJEN: Terje Skarsfjord legger ikke skjul på at han oppfatter TILs forvandling med ham sjøl til rors, som en personlig revansj. Noe av det første han gjorde, var å satse på Ole Martin Års og Peter Kovacs som rene spisser.