Sammen igjen

BODØ (Dagbladet): De har ikke spilt på samme lag siden cupfinalen høsten 1996. Men denne uka har de lekt seg med motstanderne i den tradisjonelle romjulsturneringa i Bodø. - Det er mest tull og tøys, men det er artig å være med, sier brødrene Berg til Dagbladet.

Det er rene familieidyllen i Nordlandshallen. Pappa Harald «Dutte» Berg følger sønnene med argusøyne fra tribunen. Samboeren og sønnen til Runar følger kampene fra sidelinja. Det er i Bodø den fotballsterke Berg-familien har sine røtter. Alle er hjemme i jula.

- Det er utrolig deilig. Det blir mye kos med familien. Både hjemme og hos svigerforeldrene, som bare bor 200 meter bort i gata, smiler Ørjan.

Framtid i Glimt

I fredagens Nordlands Framtid lanserte storebror Ørjan tanken om et brødre-comeback for ham og Runar i den gule Bodø/Glimt-trøya om et par år.

- Det er bra i Rosenborg, men det er i Bodø vi hører hjemme. Det jo ikke utenkelig at det skjer, men det er ikke noe vi planlegger. Vi får se hvordan det går.

Mens Ørjan har hatt sitt livs sesong i RBK-trøya, sliter Runar med å få spille fast på topplaget Venezia i italiensk Serie B.

- Jeg er åpen for tilbud fra andre klubber. Får jeg noe konkret, så er jeg klar til å flytte på meg. Så langt har det ikke vært noe. Å komme tilbake til Norge blir først aktuelt til våren. Det kan jo snu seg fort der nede, sier Runar.

Og om en framtid i Glimt sammen med storebror er han klar.

- Jeg kunne gjerne tenke meg å spille sammen med Ørjan.

Glimt av storhet

I romjulsturneringa spiller de på det sammensatte Dream Team-laget. Og uten å anstrenge seg viser brødrene Berg glimt av klasse mot motstandere fra lavere divisjoner.

Med seg på laget har de gamle Glimt-profiler som Ivar Morten Nordmark, Tommy Hansen og Åsmund Bjørkan.

- Det er mye ribbe og juleøl som svettes ut her. Vi gir vel ikke alt i duellene, smiler Runar lurt.

Men selv om de feterte Berg-guttene viser hva de kan i små doser, må de tåle sarkastiske meldinger fra kvalitetskresne nordlendinger på tribunen.

- Dette her er jo mer et mareritt, enn et dream-team, kommer det tørt fra en av tilskuerne under den relativt bedagelige kvartfinalen mot Storm.

Men millionærbeina må spares til viktigere dyster. Ørjan har klarert spill i turneringa med Nils Arne Eggen. Runar «tjuvspiller».

- Jeg har ikke snakket med treneren om det. Men det er jo langt til Italia herfra. Det går sikkert greit.

Gode minner


For de tar det ikke så veldig seriøst. Mens Dagbladet sitter og prater med brødrene, kommer lagkamerat Ivar Morten Nordmark innom kafeteriaen.

- Ørjan, husk at vi spiller neste kamp om 26 minutter, roper han.

- OK, da kommer jeg ned om 25 minutter, da, roper eldstebror Berg tilbake.

Det viktigste er det sosiale. Møtet med alle vennene fra mange fotballår i Bodø.

- De som er med og spiller, er jo gamle Bodø-gutter i 30-års- alderen. Dette er jo nesten det tjuende året på rad jeg er med her, ler Ørjan lett ironisk.

- Hva er det beste fotballminnet dere to har sammen?

- Tja, vi har jo ikke vunnet noe i lag. Så det må vel være da vi tok bronse i serien med Glimt i 1995. Etter en treig start hadde vi en kjempebra høstsesong, sier Ørjan.

- Enig, da var vi helt fantastisk gode, slår Runar fast.

  • Brødrene Berg tapte finalen mot 3. divisjonslaget Steigen etter ekstraomganger. Finalen endte med at Ørjan Berg behandlet Steigens Titten Steinsland for krampe.

<B>PÅ LAG:</B> Runar og Ørjan Berg spilte på Dream Team under den årvisse romjulsturneringa i Bodø i går.