Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sammen med denne dama vil Sverige ta knekken på den norske langrennsdominansen

- Skal legge en plan for å bli enda sterkere.

SUPERGLAD: Jessica Diggins kunne nesten ikke tro det da hun slo alle under fredagens 5-kilometer i Tour de Ski. Foto: EPA/ANDREA SOLERO
SUPERGLAD: Jessica Diggins kunne nesten ikke tro det da hun slo alle under fredagens 5-kilometer i Tour de Ski. Foto: EPA/ANDREA SOLERO Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla og resten av de svenske jentene har ikke klart å henge på verken Therese Johaug eller Ingvild Flugstad Østberg i Tour de Ski i år. Det vil de ha en endring på.

Ved flere tilfeller har amerikanske langrennsløpere reist til Sverige for å trene med damelandslaget de siste årene, og nå ser det ut som at samarbeidet intensiveres. Det skriver svenske Expressen.

Charlotte Kalla og de andre svenske jentenes trener, Mattias Persson, ønsker de jentene «over dammen» hjertelig velkomne, og tror det finnes flere ting de to landene kan lære av hverandre.

- Etter Tour-en kommer vi til å sette oss ned og legge en plan for hvordan damelaget vårt skal bli enda sterkere. For å nærme oss Norge, sier Persson til Expressen.

Svenskene har ikke gjort en «dårlig» jobb i Tour de Ski i år, men savner topplasseringene.

- Hever hverandres nivå - Flere av jentene gjør en god jobb, men Kalla har ikke truffet den formen vi hadde håpet på, innrømmer landslagstreneren.

Sammen med de amerikanske jentene vil de altså forsøke å stoppe den norske dominansen. Det ønsker også fredagens etappevinner, Jessica Diggins.

- Jeg vil naturligvis dra til Sverige. Jeg liker virkelig Sverige. Vi har mange venner i det svenske laget, og det er kult når man samarbeider på en slik måte og hever hverandres nivå, sier Diggins til avisa.

Så gjenstår det å se om Sverige og USA klarer å hamle opp med våre norske superjenter neste langrennssesong. For det som blir mest spennende i morgen er hvem av våre to norske jenter, Østberg og Johaug, som stikker av med sammenlagtseieren etter monsterbakken i Val di Fiemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media