Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sammenbrudd for Ronaldo?

Dramatikken i gårsdagens VM-finale startet lenge før avspark, da Brasils lag ble offentliggjort med Ronaldo som reserve. Superspissen kom på banen og spilte hele kampen, men etterpå ble det spekulert i at Ronaldo hadde et nervøst sammenbrudd før kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasil oppga flere motstridende forklaringer på oppstyret rundt Ronaldo, først at han måtte på sykehus på grunn av en ankelskade og så at han fikk magesjau etter lunch.

Roberto Carlos har vært 21-åringens romkamerat under de 55 dagene laget har vært i Frankrike.

- Ronaldo ønsket å spille, men han var deprimert. Han har vært under mer press enn noen annen i verden, og det som skjedde i dag har gått sterkt inn på ham. Jeg håper alle vil la ham være i fred, sa Roberto Carlos.
- Klokka fire i ettermiddag ble han plutselig syk. Han er 21 år gammel og har millionkontrakter. Det var åpenbart at noe slikt kunne skje, sa han.


Traumatisk

Landslagssjef Mario Zagallo sa etter kampen at laget ble kraftig påvirket av Ronaldos problemer. - Det var et traumatisk sjokk for oss. Ronaldo var ikke i stand til å spille, men vi brukte ham

likevel etter at han viste tegn til bedring. I hele kampen lurte jeg på om jeg skulle bytte ham ut.

Da da lagoppstillingen ble distribuert på pressetribunen, manglet Ronaldos navn. Edmundo var satt opp i stedet. Det førte til glødende telefonlinjer, for ikke å snakke om farlig høyt lydnivå da Brasils tv- og

radiokommentatorene skrek sine sjokkerte reaksjoner hjem over Atlanterhavet. 20 minutter senere kom en ny oppstilling, der Ronaldo var på plass.

Det ble mumlet om et bevisst spill fra Zagallo for å forvirre franskmennene, men etter avspark ble forklaringen utdelt i form av et håndskrevet ark. Der ble det fortalt at Ronaldo hadde vært på sykehus før kampen for å

undersøke sin vonde ankel, og at han hadde fått klarsignal til å spille først tre kvarter før kampen - etter å ha ankommet Stade de France mye senere enn resten av laget.


Kneblet

Ut fra det han presterte, kunne han godt sittet på benken. Frankrikes aggressive midtbane lot ham ikke få oppspillene han trenger, mens Marcel Desailly, Franck Leboeuf og Didier Deschamps voktet ham som

hauker og sørget for at han ikke fikk vende med ballen og sette fart.

Hans eneste avslutning, fra kort hold og spiss vinkel, holdt keeper Fabien Barthez i fast grep. Det var Ronaldos andre sjanse. På den første kom Barthez ham i forkjøpet og bokset ut før de to støtte sammen slik at

Ronaldo ble liggende i flere minutter.

Det var stilt vanvittige forventninger til Ronaldo før VM, og med fire mål, tre målgivende pasninger og finaleplass kan ingen si at han sviktet - iallfall ikke før i finalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!