SMELL: Andrew Talansky var én av tre sammenlagtryttere som gikk i bakken i finalen på den sjuende etappen i Tour de France. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
SMELL: Andrew Talansky var én av tre sammenlagtryttere som gikk i bakken i finalen på den sjuende etappen i Tour de France. Foto: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Sammenlagtfavoritter deiset i bakken i kaotisk spurt

Tre av Nibalis utfordrere må slikke sår.


NANCY (procycling.no): Matteo Trentin kjempet en vill kamp mot Peter Sagan om etappeseieren på oppløpssiden, men like bak dem smalt det.

Sjuendemann i sammendraget Andrew Talansky deiset i bakken med 125 meter igjen etter å ha krasjet med Simon Gerrans på oppløpet.

- Talanskys forhjul går inn i Gerrans? bakhjul fordi Gerrans endret linje i spurten, sa Talanskys sjef Jonathan Vaughters umiddelbart etter målgang til Eurosport. 

Senere modererte sportsdirektøren seg på Twitter, hvor han innrømmet at også Talansky hadde skyld i velten.

- Andrew og vi skjønner at velten ikke bare var Simons feil.

Gerrans unngikk å velte og spurtet inn til femteplass.

- Jeg er lei meg for at han krasjet, men jeg tror de ser at jeg ikke gjorde noe galt. Jeg beveger meg fra venstre til høyre samtidig som han beveger seg fra høyre til venstre, og han kjørte inn i bakhjulet mitt, forklarer Gerrans til den australske TV-stasjonen SBS.

Heldigvis for den amerikanske sammenlagtkapteinen slapp han fra det uten skader.

Les også: Kristoff sliter med helsa i Tour de France

Det var dog bare det siste av flere velt på oppløpet. Med 800 meter igjen krasjet Jurgen Van Den Broeck.

Den belgiske rytteren, som klatret fantastisk i oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné, måtte slikke asfalt da Astana-rytteren foran ham gikk i bakken.

Den tredje sammenlagtrytteren som måtte smake asfalt var BMC-kaptein Tejay Van Garderen. Amerikaneren veltet på toppen av fjerdekategoribakken med 17 kilometer igjen.

- Jeg har ingen alvorlige problemer. Jeg kommer definitivt til å starte i morgen, forteller Van Garderen utenfor lagbussen.

Kun sistnevnte tapte tid i sammendraget da både Talansky og Van Den Broeck veltet innenfor den siste kilometeren.

- Det er et tungt tap, men Tour de France er et langt ritt og mye kan skje. Jeg må bare holde meg til planen, forklarer 25-åringen.

Lørdag er den første testen for sammenlagtrytterne.

Den 161 kilometer lange etappen avsluttes med tre kategoriserte stigninger. Bakken opp til mål er 1,8 kilometer lang og har en gjennomsnittlig stigning på 10,3 prosent.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.