Sammenlagtlederen må klare seg selv

Team CSC-kaptein Carlos Sastre (33) får angripe fritt i Alpene - selv om det kan koste lagkamerat Fränk Schleck (28) den gule ledertrøya i Tour de France.

Team CSC-kaptein Carlos Sastre (33) får angripe fritt i Alpene - selv om det kan koste lagkamerat Fränk Schleck (28) den gule ledertrøya i Tour de France.

Teameier Bjarne Riis nekter fortsatt å satse kun på ett kort i kampen om sammenlagtseier.

- Målet er klart, og det er at vi skal ha den gule trøya i Paris. Vi kjører ikke for én person, men for at en i laget skal vinne. Vi skal forsøke å vinne mer tid i fjellene selv om det kan koste oss trøya for en stund, sier Bjarne Riis.

Fränk Schleck (Team CSC) leder Tour de France med sju sekunder på Bernhard Kohl (Gerolsteiner) og åtte på Cadel Evans (Silence-Lotto) etter 15 etapper. Tirsdag klatrer feltet for alvor inn i Alpene.

Men sju og åtte sekunder er ikke nok for eldstebror Schleck. Evans er en langt bedre temporytter enn luxembourgeren, og det ventes at australieren slår Schleck med over halvminuttet per mil når 53 km tempo står på programmet nest siste dag (lørdag 26. juli).

Det betyr at Schleck må skaffe seg rundt tre minutter forsprang for å ha reell sjanse til å forsvare den gule ledertrøya. Og de minuttene må han hente i Alpene.

Med Riis utspill kan Team CSC komme i en situasjon der Sastre angriper slik han gjorde søndag, og drar med seg konkurrenter som kan ta over ledertrøyen fra Schleck.

- I en slik situasjon er det opp til Fränk selv å være der, slår Bjarne Riis fast.

IKKE SÆRBEHANDLING: Fränk Schleck leder Touren, men CSC legger ikke om taktikken av den grunn. Foto: Bernard Papon/AFP
IKKE SÆRBEHANDLING: Fränk Schleck leder Touren, men CSC legger ikke om taktikken av den grunn. Foto: Bernard Papon/AFP Vis mer

Tirsdagens etappe opp Col de la Bonnette og onsdagens opp legendariske Alpe d\'Huez etappe regnes som de tøffeste i årets Tour de France.

(NTB)

Sammenlagtlederen må klare seg selv