UT PÅ TUR: Warren Barguil hadde som mål å vise fram hvor god han var blitt med temposykkelen, men så ble han sendt feil vei. Av en politimann. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
UT PÅ TUR: Warren Barguil hadde som mål å vise fram hvor god han var blitt med temposykkelen, men så ble han sendt feil vei. Av en politimann. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Sykling:

Sammenlagtrytter kjørte feil under tempo - skylder på politimann

- Jeg kom helt ut av rytmen, sier Warren Barguil.

(procycling.no): I løpet av en tempoetappe over 14,5 kilometer, tapte Warren Barguil 1:47 til sammenlagtleder Julian Alaphilippe.

Selv om Sunweb-rytteren ikke er mest kjent for tempoegenskapene sine, er han en eminent klatrer - og tok blant annet tredjeplass under fjorårets Sveits rundt.

At han nå ligger hele 2:58 bak Quick Step-rytteren, gjør nok at ambisjonene for det ukeslange Paris-Nice nå blir tonet ned ganske kraftig.

25-åringen opplevde alle rytteres mareritt, da han syklet feil under tempoetappen i mot Mont Brouilly.

- Jeg er skuffet. Jeg har trent med temposykkelen, og det fikk jeg dessverre ikke vist fram i dag. En politimann sto midt i veien, og plutselig kjørte jeg inn et sted hvor veien var sperret. Det var midt i en utforbakke, og jeg måtte bremse helt ned. Jeg tapte vel 10-15 sekunder, og så mistet jeg helt rytmen etter det, sier Barguil til den franske avisen Le Telegramme.

Hadde syklet løypa tidligere på dagen

Historien bekreftes også av franskmannens trener, danske Morten Bennekou:

- Det står en politimann der og han har visst nok sendt 120 ryttere den riktige veien, men denne gangen tar han to skritt inn i løypa. Ifølge Barguil skal han dreid både kropp og armer mot feil side, slik han instinktivt fulgte etter, sier Bennkou til dansk TV 2 Sport.

Rytterne har mulighet til selv å sykle igjennom tempoløypa tidligere på dagen, så flere peker på at Barguil også har sin del av skylda etter hendelsen.

- Det høres helt utrolig ut. Hvordan kan det skje? Det er jo fordi man sykler på instinkt, men jeg er likevel forundret over at han ikke husker veien selv. Han hadde kjørt etappen tidligere på dagen, og dette var tross alt ikke en tempoetappen over sju mil.

Mistet hodet helt

I påvente av den første kuperte etappen i rittet, har ikke sammendraget satt seg helt i Paris-Nice.

Barguil ligger framdeles på en 17.-plass sammenlagt, men de tre minuttene opp til Julian Alaphilippe, blir nok tunge å hente inn.

Mellom der har også Tony Gallopin, Sergio Henao, Ilnur Zakarin og Ion Izagirre plassert seg.

Selv om Barguil mistet hodet helt da han var midt oppe i situasjonen, virker det ikke som han ser altfor mørkt på utfallet.

- Jaja, det gjenstår fortsatt tre vakre etapper igjen av rittet, avslutter han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!