Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sammenligner OL-stjerne med norske gulldamer

- Sånn er det bare.

 MEDALJEHÅP:  Selv om Håvard Bøkko ikke tror på gull på 5000 meteren eller 10 000 meteren, er han absolutt en gullfavoritt på 1500. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet.
MEDALJEHÅP: Selv om Håvard Bøkko ikke tror på gull på 5000 meteren eller 10 000 meteren, er han absolutt en gullfavoritt på 1500. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Skøytelandslaget har kommet seg på plass i den relativt varme OL-byen Sotsji. På lørdag går herrene 5000 meter. Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen stiller til start.

Sikker på Kramer Bøkko forteller til Dagbladet i dag at han føler seg sjanseløs mot den nederlandske gullgrossisten Sven Kramer, og at på alle langdistanseløpene så er han langt unna medalje i disse olympiske lekene.

- Jeg føler ikke at jeg har det inne nå i år. Før OL i Vancouver følte jeg at jeg hadde mulighet på 5000 og 10 000, men sånn er det ikke lenger. Jeg har ikke store sjanser for medalje, og 5000 meter gjør jeg mer for gjennomkjøringa før skøytestafetten og 1500, sier Bøkko til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om hvem som er favoritten på lørdagens 5000 meter.

- Den eneste som er mer sikker gullfavoritt enn Kramer, er de norske damene på stafetten i langrenn. Kramer er 97 prosent sikker, også er gull til damene 99 prosent sikker. Sånn er det bare, sier skøyte-esset til Dagbladet.

1500 meteren Det er liten tvil om at Bøkkos gullsjanser ligger på 1500 meteren seinere i OL.

- Det er 12-14 mann som kan kjempe om gull. Jeg har mulighet hvis jeg får et maks løp og alt klaffer, sier nordmannen.

Også Sverre Lund Pedersen vil melde seg på i gullkampen.  

- Jeg har drømt om å stå øverst på pallen, og det øverste målet i OL er medalje - det er det liten tvil om, sier Pedersen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!