Sammenligner Ronaldo med Columbus

Queiroz angriper både Real Madrid og Spania med historieleksjon.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldos fotballfremtid har for lengst blitt det mest betente samtaleemnet hos nykronede Champions League-vinnere i Nordvest-England.

Sir Alex Fergusons la bredsiden til og minnet Real Madrid om Franco-skjelettet som er stuet lengst mulig bort i et skap på Santiago Bernabeu.

Deretter fulgte Manchester United opp fra offisielt hold, og truet Los Galacticos med FIFA-oppvask i all offentlighet.

Nå er det Fergusons portugisiske assistent Carlos Queiroz, som går til frontalangrep. Ikke bare på den spanske hovedstadsklubben, men på hele nasjonen.

Queiroz, som var Real Madrid-manager i 2003-2004-sesongen, løfter nå Ronaldo-sagaen til et nytt nivå ved å hevde at den føyer seg inn i historiebøkene blant spansk-portugisisk rivalisering.

- Cristiano Ronaldo kommer aldri til å bli spansk, på samme måte som Spania aldri vil få kontroll over Olivenga igjen, utbasunerer Queiroz overfor den portugisiske avisen Jornal de Noticas ifølge Independent.

Olivenga, eller Olivenza på spansk, er en grenseby som har vært kilde til diplomatiske knuter på tråden mellom de to nabolandene siden Portugals første konge Afonso Henriques erobret byen i 1170.

Forstyrrer forberedelsene

FORBEREDELSER: Cristiano Ronaldo lader opp til EM med det portugisiske landslaget, men Carlos Queiroz frykter superstjernen lar seg påvirke av alt oppstyret rundt fotballfremtiden hans. Foto: AFP/Scanpix
FORBEREDELSER: Cristiano Ronaldo lader opp til EM med det portugisiske landslaget, men Carlos Queiroz frykter superstjernen lar seg påvirke av alt oppstyret rundt fotballfremtiden hans. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Men tro ikke at historieleksjonen stopper der. Queiroz går til det skritt å sammenligne den spanske kurtiseringen av Ronaldo med måten en viss Christofer Columbus ble gjort til et spansk nasjonalikon på. Portugal gjør nemlig også krav på \'eierskap\' til oppdageren fra italienske Genova.

- De har allerede gjort det samme med Columbus, og nå ser det ut til at de også forsøker å gjøre Cristiano Ronaldo til sin egen, tordner Queiroz som mener Ronaldo-flørtingen kommer mistenkelig samtidig med portugisernes EM-forberedelser.

- Det blir gjort på en måte som kan forstyrre Portugal i en viktig oppkjøringsfase til EM, men jeg er overbevist om at på tross av presset fra spanske medier kommer ikke Ronaldo til å endre nasjonalitet.

Ikke interessert i konflikt

Real Madrid lar seg neppe skremme av verken Queiroz, Ferguson eller Manchester United, men klubben inntar nå et langt mer reservert syn på Cristiano Ronaldos fremtid

- Man kan ikke kjøpe noe eieren ikke vil selge. Vi har ikke forsøkt å blande oss inn i Cristiano Ronaldos kontraktsforhold med Manchester United, og vi beklager at en klubb vi har et utmerket forhold til, er irriterte på oss, sier klubbpresident Ramon Calderon i Real Madrid ifølge Manchester Evening News.

For å være sikker på å nå frem med budskapet, understreker Calderon poenget sitt i ytterligere klarere ordelag.

- Vi er ikke interessert i å starte noen konflikt. Dersom en klubb ikke er villige til å selge en spiller, hvorfor skulle vi da insistere på at at de skal selge ham? spør klubbpresidenten retorisk.

Sammenligner Ronaldo med Columbus

Dette klinger sikkert som musikk i ørene til United-legenden Denis Law, som har tegnet seg på den etterhvert lange listen over Ronaldo-rådgivere. Under avdekkingen av en statue av seg selv, Bobby Charlton og George Best utenfor Old Trafford, kastet den skotske storscoreren seg inn i diskusjonen i går.

En vinner i Manchester

- Han har akkurat vunnet Champions League og to strake ligamesterskap. Hvorfor skulle han dra noe sted? spør Law overfor Sky Sports, før han besvarer spørsmålet selv.

- Som alle har fått med seg har det vært mye snakk om at Ronaldo skal gå til Real Madrid de siste dagene, men man trenger bare se på hva som foregår her i Manchester United.

- Man må spørre seg selv: Hva er poenget med å gå til Real Madrid? Han er i den mest berømte klubben i verden, og Manchester United er ikke ferdige med å vinne trofeer. De har riktignok vunnet en dobbel denne sesongen, men de vil fortsette å vinne regelmessig.

- Dersom Ronaldo ønsker å være en vinner, må han bli her, konkluderer mannen som fortsatt går under tilnavnet The King of Stretford End.

Over toppen

Law har ikke glemt at både David Beckham, Ruud van Nistelrooy og Gabriel Heinze alle har forlatt United til fordel for Real Madrid, men han understreker at det likevel er en vesensforskjell mellom den ovennevnte trioen og 23 år gamle Ronaldo.

- Det har skjedd at spillere har forlatt United og klart seg brukbart, men som oftest gjør de ikke det. Hovedsakelig forlater de klubben når de er over toppen.

HVERT SITT ANGREP: Carlos Queiroz (t.h.) følger i Sir Alex Fergusons fotspor, og gir Real Madrid en historielekse.
RESERVERT: Real Madrids klubbpresident Ramon Calderon (t.v) skulle nok heller ha gitt en Real Madrid-drakt til Cristiano Ronaldo i stedet for Madrid-borgermester Alberto Ruiz Gallardon, men Calderon er mer defensiv i tilnærmingene overfor portugiseren enn tidligere.
RÅDER RONALDO TIL Å BLI: Denis Law (nr. tre f.v.) avdekket i går en statue av seg selv (i midten bak,) Bobby Charlton (t.h.) og George Best utenfor Old Trafford. Manchester United-legenden benyttet anledningen til å komme med noen råd til Cristiano Ronaldo.