MOSKVA: Cecilia Brækhus to dager før tittelkampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MOSKVA: Cecilia Brækhus to dager før tittelkampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Cecilia Brækhus møter Inna Sagajdakovskaja i Russland 21. juli

Sammenligner stevnet med Champions League: - Enorm mulighet for Brækhus til å vise seg fram

I kveld bokser Cecilia Brækhus i Russland, rett før to av verdens beste mannlige boksere skal i ringen. Det er en enorm tillitserklæring for Norges «First Lady», mener eksperter.

Brækhus er på plass i Russland. Lørdag skal hun gå i ringen mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Til tross for den store nivåforskjellen, hvor Brækhus ligger best an, har hun vist tendenser til spenning før kampen. Hele 20.000 boksefans er ventet på Olympiastadion i Moskva, mye fordi cruiservektfinalen i «World Boxing Super Series» går av rett etter kampen til Brækhus.

- Jeg aner ikke hva som venter meg, og det er jo det som gjør dette så spennende, sier bergenseren til NTB.

Sagajdakovskaja går ned en vektklasse for å møte Brækhus. Det vil si at det både er vekt- og høydeforskjell mellom utøverne. Likevel har Norges «First Lady» sagt at hun føler seg trygg.

- Jeg vet at Inna er veldig sterk, og at hun slår hardt. Det ser vi bare på den siste kampen, da hun slo ut Jennifer Retzke. Men min trener Johnathon Banks og jeg har studert kampene hennes. Vi er trygge på seier, sa Brækhus på pressekonferanse i Moskva.

Stevnet starter klokka 20.45 lørdag kveld. Det kan du se på Viasat 4.

- Vise seg fram

Max Mankowitz gleder seg til det store arrangementet i Moskva. Mankowitz er eieren av Oslo Bokseklubb og tidligere trener for Brækhus.

- Det er kjempestort at hun får bokse før finalen mot Usyk og Gassijev. Alle jeg vet som er interessert i boksing skal se denne kampen. Det er en enorm mulighet for Cecilia å vise seg fram. Det kan nesten sammenliknes med inngangen til fotball-VM, sier Mankowitz til Dagbladet.

Bokseekspert Anders Werner Øfsti mener også at dette er en stor mulighet for Brækhus.

- Dette er et gigantisk stevne med Usyk og Gassijev i hovedrollen. Det gir Brækhus enda en mulighet til å vise både seg selv og profesjonell kvinneboksing fram på de aller største stevnene, sier Øfsti til Dagbladet.

Norsk seier

Brækhus er ubeseiret i 33 kamper, mens Sagajdakovskaja har sju. Det sier seg selv at Brækhus er en klar favoritt. Både Mankowitz og Øfsti er nærmest skråsikre på at Brækhus tar seieren med seg hjem.

- Jeg regner med at hun vinner. Jeg har hørt at Sagajdakovskaja slår bra, men Cecilia har ekstremt gode defensive kvaliteter. Likevel kan man aldri være sikker i boksing, men jeg tipper en 70-30 i favør Cecilia, sier Mankowitz.

Det at Sagajdakovskaja vanligvis stiller i vektklassen over, har ingenting å si.

- Det er ikke noe problem. Brækhus har møtt flere i ulike vektklasser tidligere. Jeg syns det er bra at hun sjonglerer mellom vektklassene. Noen få kilo opp betyr ikke så mye for en bokser som først og fremst er overlegen på teknikk og taktikk sammenliknet med de aller fleste, sier Øfsti.

Bokseeksperten Roar Petajamaa har uttalt seg til Dagbladet tidligere i år:

- Det er bare knockout som gjelder for Cecilia Brækhus 21. juli. Nivåforskjellen er for stor til å tenke på noe annet, sa han.

På bortebane

World Boxing Super Series er et kjempestort arrangement hvor mange gode boksere stiller. Etter kampen til Brækhus og Sagajdakovskaja starter finalen mellom to av verdens beste boksere, nemlig Olekandr Usyk and Murat Gassijev.

Både Usyk og Brækhus møter to boksere som har hjemmebanefordel. Usyk har sagt at han ikke er redd for det.

- Det har ikke noe å si hvilket land eller by motstanderen min er fra. Jeg er ikke bekymret for å bokse i Moskva. Det er vanlig å bokse utenlands, sier Usyk til World Boxing News.

Russiske Gassijev tror at finalen vil tiltrekke seg fans over hele verden.

- Vi kommer til å lage historie. Det vil bli en utrolig kamp, sier Gassijev.

Lederne av World Boxing Super Series omtaler arrangementet som boksing sitt svar på Champions League.

- Vi ser frem til en helt utrolig uke med boksing. World Boxing Super Series representerer boksing sitt svar på Champions League og på lørdag vil vi krone vår første vinner, sier boksesjef Kalle Sauerland.