STYGG EPISODE: Jack Wilsheres hodeløse taklingsforsøk på Nikola Zigic endte med rødt kort og sammenligner med da Eduardo ble påført åpent brudd i ankelen for to og et halvt år siden.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
STYGG EPISODE: Jack Wilsheres hodeløse taklingsforsøk på Nikola Zigic endte med rødt kort og sammenligner med da Eduardo ble påført åpent brudd i ankelen for to og et halvt år siden.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Sammenligner Wilsheres grisetakling med Eduardo-episoden

Birmingham-manager Alex McLeish.

||| (Dagbladet): Arsenal - Birmingham 2-1.

Arsenal unngikk å gå på en ny hjemmesmell da Birmingham gjorde som West Bromwich for tre uker siden; gikk respektløst i ledelsen på Emirates Stadium.

Fyrtårnspissen Nikola Zigic sitt velrettede hodestøt etter 33 minutter skulle bare vise seg å bli et trøstemål da status ble gjort opp etter 90 minutter pluss tillegg.

En straffescoring av Samir Nasri i det 41. minutt etter et teatralsk fall av Marouane Chamakh og en fin scoring av sistnevnte minuttet etter pause, sørget for at Arsenal til slutt tok tre oppskriftsmessige poeng.

Likevel var det en episode på overtid, som delvis overskygget gleden over at Arsenal fant tilbake til seiersoppskriften etter to strake ligatap.

Heldig
Arsene Wenger har, delvis med rette, klaget sin misnøye over at enkelte motstandere kompenserer for manglende ferdigheter ved å bli i overkant fysiske med spillerne hans, og har argumentert flittig for strengere straffer for potensielt karrieretruende taklinger.

Lørdag måtte Arsenal-sjefen ta stilling til at en av hans egne spillere kunne satt Nikola Zigic ut i lang tid framover da Jack Wilshere gikk hodeløst til med to strake bein mot serberen.

TEATRALSK: Marouane Chamakh datt veldig lett før det i det hele tatt var kontakt med foten til Scott Dann. Det endte med straffespark og utligning til Arsenal. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
TEATRALSK: Marouane Chamakh datt veldig lett før det i det hele tatt var kontakt med foten til Scott Dann. Det endte med straffespark og utligning til Arsenal. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Til alt hell slapp Birmingham-spissen unna uten større konsekvenser. Det gjorde ikke Wilshire, som må belage seg på tre kampers karantene etter å ha fått direkte rødt kort.

Med tanke på forhistorien mellom de to lagene, kunne ikke Birmingham-manager Alex McLeish dy seg:

Han måtte rippe opp i episoden på St. Andrews vinteren 2008 da Eduardo ble liggende i gresset med et makabert brudd i ankelen. Skrekktaklingen har heftet ved Taylor og Birmingham siden.

McLeish mer enn antyder at Wilshires ville taklingsforsøk to og et halvt år senere var like ille.

- Zigic var heldig som ikke ødela leggen stygt. Vi har hatt disse Eduardo-greiene hengende over oss de siste par årene, og det er en skandale. Martin Taylors takling var dårlig timet, og påførte Eduardo en skrekkelig skade, men denne taklingen kunne også ødelagt Zigic, sier skotten, ifølge Sporting Life.

- Det var en stygg takling, og dersom han ikke hadde fått rødt kort for den, kunne vi like gjerne ha pakket sammen sakene våre og reist hjem, fortsetter han, samtidig som han understreker at Wilshere ikke er noen stygg spiller.

- Ikke meningen å skade
Wenger mener dommer Martin Atkinson var i sin fulle rett til å vise ut 18-åringen. Samtidig Wilshere i forsvar med en talemåte han tidligere har reagert kraftig på - som da Taylor kvestet Eduardo, og som da Ryan Shawcross besørget at Aaron Ramsey fortsatt bedriver skadeopptrening etter måneder på sidelinja:

MATCHVINNER: Marouane Chamakh scoret seiersmålet mot Birmingham i begynnelsen av annen omgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant
MATCHVINNER: Marouane Chamakh scoret seiersmålet mot Birmingham i begynnelsen av annen omgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant Vis mer

«Det lå ingen stygg intensjon bak.»

- Han feilberegnet taklingen og fikk et rødt kort som han fortjente. Jack har selv akseptert at han fortjente det, men han brukte ikke hele kampen på å sparke ned folk. Han var en av de beste på banen. Det var mer et utslag av frustrasjon, og det lå ingen intensjon bak om å skade motspilleren, bedyrer Wenger, som samtidig var glad for å vinne igjen.

- Seier var overordnet alt annet. Vi sto med ryggen mot veggen i gullkampen, hvor vi hadde havnet i en posisjon der vi var nødt til å vinne, poengterer franskmannen.