HVEM ER BEST I VERDEN?: Novak Djokovic (til venstre) vant finalen i Australian Open mot Rafael Nadal. Johan Kaggestad mener det er umulig å si hvem som er verdens beste idrettsutøver. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/Scanpix
HVEM ER BEST I VERDEN?: Novak Djokovic (til venstre) vant finalen i Australian Open mot Rafael Nadal. Johan Kaggestad mener det er umulig å si hvem som er verdens beste idrettsutøver. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/ScanpixVis mer

- Sammenlignet med Northug, så sprekker ikke disse gutta

Tidligere tennisspiller mener Nadal og Djokovic er verdens to beste idrettsutøvere.

(Dagbladet): Novak Djokovic fortsetter i samme stil som han avsluttet fjoråret - med å vinne tennistitler.

I en dramatisk og historisk lang finale i Australian Open var det serberen som sikret seier med 7-5 i det femte settet mot Rafael Nadal.

- Jeg beundrer begge disse gutta. I mine øyne er det de to største idrettsutøverne i verden, sier tidligere tennisproff Christian Ruud til Dagbladet.

Stor kvalitet Finalen i Melbourne varte i nesten seks timer, og Djokovic kan innkassere 13 millioner kroner etter seieren. Heller ikke Nadal reiser tomhendt hjem til Mallorca. Andreplassen i turneringen sikrer spanjolen nesten sju millioner kroner.

- At de klarer å prestere i verdensklasse i neste seks timer gjør disse spillerne helt unike. Det er kvalitet hele veien, sier Ruud.

SPRAKK: Christian Ruud sammenligner Nadal og Djokovic sin maratonkamp med et langløp i langrenn. Men bortsett fra at ingen av tennisspillerne sprakk.
Foto: Newspower Canon / Scanpix
SPRAKK: Christian Ruud sammenligner Nadal og Djokovic sin maratonkamp med et langløp i langrenn. Men bortsett fra at ingen av tennisspillerne sprakk. Foto: Newspower Canon / Scanpix Vis mer

- Hvordan vil du sammenligne det med andre idretter?

- Jeg mener de er i en egen klasse i idrettssammenheng, og sammenlignet med for eksempel Northug som sprekker i oppoverbakkene, så holder disse gutta helt inn, sier Ruud.

Northug ble nummer ti i Marcialonga etter at han sprakk i den siste bakken.

- Umulig å sammenligne Johan Kaggestad var på vei hjem fra Marcialonga da Dagbladet tok kontakt med ham - og han mener det er vanskelig å sammenligne idrettsutøvere i forskjellige idretter.

- Om Dario Cologna og Petter Northug er dårligere idrettsutøvere er umulig for meg å si. Alle som er best i sin idrett holder et høyt nivå, og det er vanskelig å sammenligne epler og pærer, sier Kaggestad til Dagbladet.

BESTE I VERDEN: Tidligere tennisspiller Christian Ruud mener Djokovic og Nadal er de to største idrettsutøverne i verden. Foto:
EPA PHOTO EPA/ANATOLY MALTSEV/
BESTE I VERDEN: Tidligere tennisspiller Christian Ruud mener Djokovic og Nadal er de to største idrettsutøverne i verden. Foto: EPA PHOTO EPA/ANATOLY MALTSEV/ Vis mer

- Jeg kan forstå at noen mener Nadal og Djokovic er verdens to beste, men det er vanskelig å komme utenom utøvere som Usain Bolt, sier Kaggestad.

TV 2-eksperten mener en tennismatch på omtrent seks timer er tøffere for kroppen enn et langrennsløp på tre timer.

- Kroppene til Nadal og Djokovic får mer påkjenning enn en langrennsløper som har gått et løp over tre timer. Størst forskjell er det likevel at konsentrasjonen til tennisgutta må være på topp hele tida. Det koster krefter, sier Kaggestad.

Kan dominere mer Novak Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i fjor: Australian Open, Wimbledon og US Open.

Christian Ruud tror Djokovic kan fortsette å dominere i samme stil i 2012.

-UMULIG:Johan Kaggestad mener det er umulig å sammenligne idrettsutøvere fra forskjellige idretter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
-UMULIG:Johan Kaggestad mener det er umulig å sammenligne idrettsutøvere fra forskjellige idretter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er helt klart mulig for en spiller som ham, sier Ruud.

- Skapte historie Rafael Nadal brøt serven til Djokovic i det femte settet, men Djokovic svarte umiddelbart ved å bryte spanjolens påfølgende servegame.

Djokovic vant 7-5 i det avgjørende settet, og kunne juble for en fantastisk start på sesongen.

- Sammen skapte vi tennishistorie. Dessverre kunne ikke begge vinne kampen. Jeg håper vi får spille mange flere kamper som denne. Du er en av tidenes beste tennisspillere, sa Djokovic til sin motstander i takketalen etter kampen.

• Hvem mener du er verdens beste idrettsutøver? Si din mening nederst i saken.

LETTET: Novak Djokovic rev av seg skjorta i vill jubel etter kampen: Foto: AP Photo/Andrew Brownbill
LETTET: Novak Djokovic rev av seg skjorta i vill jubel etter kampen: Foto: AP Photo/Andrew Brownbill Vis mer
Foto: AP Photo/Aaron Favila
Foto: AP Photo/Aaron Favila Vis mer