HEVDER SEG MISFORSTÅTT: Dwayne Wayde snakket om Miami Heats sjanser i serien da han sammenlignet terroren 11.september 2001 med opp- og nedturer på basketballbanen. NBA-stjernen mener han ble feilsitert og misforstått. Foto: Andrew Uloza / AP.
HEVDER SEG MISFORSTÅTT: Dwayne Wayde snakket om Miami Heats sjanser i serien da han sammenlignet terroren 11.september 2001 med opp- og nedturer på basketballbanen. NBA-stjernen mener han ble feilsitert og misforstått. Foto: Andrew Uloza / AP.Vis mer

Sammenlignet World Trade-katastrofen med NBA-sesongen

- Tatt ut av sammenhengen, sier Dwayne Wade.

|||Miami Heat-guard Dwyane Wade måtte unnskylde seg etter å ha brukt ordene «World Trade» da han snakket om den kommende NBA-sesongen.

Wade snakket om stjernespekkede Miami Heats sjanser i serien da han kom til å sammenligne terroren som rammet USA i 2001 med opp- og nedturer på basketbanen.

- Vi kommer kanskje til å tape en kamp eller to, kanskje tre på rad, man vet aldri. Det kommer til å framstilles som om verden kollapser. Dere (pressen) vil forsøke å få det til å kjennes som om World Trade (Center) raser sammen igjen, sa NBA-stjernen, før han la til at man må tåle å tape en kamp i ny og ne.

Mandag unnskyldte Wade seg gjennom klubben.

- I et intervju i går (søndag) forsøkte jeg å spå hvordan noen vil oppfatte at Miami Heat taper noen kamper på rad den kommende sesongen. Det kan virke som om min sammenligning med World Trade-katastrofen enten er blitt unøyaktig gjengitt eller tatt ut av sammenhengen. Jeg forsøkte bare å forklare at det å tape noen basketballkamper ikke kan sammenlignes med en reel katastrofe, sa Wade før han unnskyldte seg overfor alle som følte seg støtt.

3000 mennesker omkom da to fly, styrt av terrorister, rammet World Trade Center i New York i 2001.

(NTB)