Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sammenlikner cupfinalen med en boksekamp

West Ham vil ta Liverpool på knockout.

(Dagbladet.no:) Selv om West Ham leverte en god sesong etter opprykket til Premier League og endte på 9. plass, vil det være en overraskelse om de vinner ettermiddagens cupfinale mot Liverpool.

Rødtrøyene er nemlig i kjempeform, og satte ny klubbrekord da de vant sin 11 kamp på rad mot Portsmouth i serieavslutningen.

- Slagkraftige

West Ham-manager Alan Pardew - som kan bli den første engelskmann til å lede et lag til FA-cupseier siden Evertons Joe Royle i 1995 - snakker derfor om boksing når han skal forklare hvordan de skal slå Liverpool.

Han håper at Hammers kan slå til som Thomas Hearns gjorde da han slo knockout på Roberto Duran med ett slag i 2. runde i 1984.

- Etter å ha sett Oscar de la Hoya i ringen i forrige uke, begynte jeg å tenke på boksere. Hvem kan Liverpool være? spør Pardew, og svarer selv.

- Vi kan være Thomas Hearns, for vi er slagkraftige. I boksing har du en god sjanse hvis du slår hardt. Og hvis Barcelona er Sugar Ray Leonard, så er Liverpool Roberto Duran. Og han ble slått av Hearns en gang, sier han ifølge Sky Sports.

Dette var også en en måte å forklare det på.

SEMI-JUBEL: West Ham-gutta jubler etter å ha slått ut Middlesbrough på veien til FA-cupfinalen. Foto: AP
SEMI-JUBEL: West Ham-gutta jubler etter å ha slått ut Middlesbrough på veien til FA-cupfinalen. Foto: AP Vis mer

Crouch lover å kjempe

Til BBC snakker Pardew på en litt vanligere fotballmåte.

- Vi liker å være underdogs. I West Ham handler det mye om å ikke gi opp og slåss mot oddsene. Vi møter et lag som teknisk sett er bedre enn oss, sier manageren.

Det vet selvfølelig Liverpool-spillerne også, men Peter Crouch lover at de ikke vil sove når dommeren blåser i gang kampen klokka 16.

- Utenforstående ser kanskje på dette som avgjort og at vi bare trenger å møte opp og hente pokalen. Men jeg kan love deg at vi ikke tenker sånn. Og med den manageren vi har er det ingen fare for at konsentrasjonen vår skal svikte, sier Crouch til klubbens hjemmeside.

Debatt

Hvilke spillere kommer til å avgjøre FA-cupfinalen mellom West Ham og Liverpool?

VIL SLÅ TIL: West Ham-manager Alan Pardew vil overraske Liverpool i ettermiddag.
HARDTSLÅENDE: Thomas Hearns langer ut mot Shannon Landberg tidligere i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media