Sammenlikner Doffen med Mascherano

Riise om kleggene som aldri forsvinner.

• Direkte klokka 19: Norge - Argentina

BISLETT (Dagbladet.no): Selv om flere stjerner mangler, møter de norske gutta et stjernegalleri fra Argentina på Ullevaal i kveld.

John Arne Riise kjenner en av spillerne spesielt godt, lagkamerat Javier Mascherano.

- Det er morsomt å møte folk fra ditt eget lag i landskamper. Mascherano er litt som Doffen: En aggressiv liten jævel, som løper og løper - og er som en klegg, sier Riise til Dagbladet.no.

- Et helt annet nivå

Når Kristofer Hæstad får høre Riises sammenlikning, må han trekke litt på smilebåndet. Han tar det selvfølgelig som et kompliment, men mener det er en ganske så vesentlig forskjell på de to.

- Han spiller for Liverpool. Jeg spiller på Start.

Den norske midtbanekrigeren synes likevel det er hyggelig å bli sammenliknet med Mascherano, som har slitt med å få spilletid i Liverpool i seriestarten.

TAKLER OG TAKLER: John Arne Riise kommer med et kompliment til Kristofer Hæstad før avspark mot Argentina. Liverpool-backen mener Start-stjernen har likhetstrekk med Argentinas terrier, Mascherano. Foto: Scanpix
TAKLER OG TAKLER: John Arne Riise kommer med et kompliment til Kristofer Hæstad før avspark mot Argentina. Liverpool-backen mener Start-stjernen har likhetstrekk med Argentinas terrier, Mascherano. Foto: Scanpix Vis mer

- Mascherano er en god spiller, som er på et helt annet nivå enn meg. Men det er gøy å møte gode spillere og Argentina er et vanvittig bra lag. Dette blir en stor utfordring for oss, sier Doffen.

Tung sesong

Kristofer Hæstad regner med at argentinerne kommer til å ha ballen mye i kveld, slik søramerikanske lag liker å spille.

- Vi må bare prøve å erobre ballen så ofte som mulig og satse på hurtige kontringer og gunstige overganger.

Start-spilleren kom tilbake til Sørlandet til seriestarten, men sesongen har ikke akkurat blitt slik de gulkledde hadde håpet. Stig Inge Bjørnebyes menn har slitt kraftig, og ligger nest sist. Landslagssamlingen gir derfor Hæstad noen dager borte fra fokuset om å overleve i Tippeligaen.

- Det er alltid morsomt å komme på samling, men kanskje ekstra godt denne gangen. Det har vært en tøff sesong for oss, men heldigvis har det løsnet litt spillemessig nå. Forhåpentligvis tar vi nok poeng framover til å berge plassen.

- Er dere for gode til å rykke ned?

- Hvis vi ryker ned har vi vært for dårlige. Men vi har et bra lag, så hvis vi får ut potensialet tror jeg vi skal klare å beholde plassen.

Sammenlikner Doffen med Mascherano
INNPÅSLITEN: John Arne Riise sier Javier Mascherano er som en klegg. Akkurat som Kristofer Hæstad er han en midtbanespiller du risikerer å aldri å bli kvitt ...
DOFFENS FØRSTE: Kristofer Hæstad stupheadet inn sitt første landslagsmål mot Malta før sommeren. Nå venter en litt tøffere motstander.