Sammenlikner Fagermo med Eggen: - Brautende og tøff i kjeften

Frode Johnsen har spilt for begge.

ODD-TRENER:   Dag-Eilev Fagermo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

SKIEN (Dagbladet): Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (47) er én av flere kandidater som kobles til Rosenborg.

- Han kan lykkes overalt, sier veteranen Frode Johnsen.

Rosenborg jakter på en permanent løsning etter at Per Joar Hansen fikk sparken i slutten av juli. På Skagerak Arena i Skien jobber en 47-åring som er som snytt ut av alt Nils Arne Eggen representerer.

For tida har han kjempesuksess!

Det er Eggens ånd RBK-styret søker når klubben skal ansette ny trener. Odd-spiss Frode Johnsen har erfaring med både Eggen og Fagermo, og ser fellestrekkene:

- De er ganske like, sier han til Dagbladet.

Johnsen spilte i Rosenborg fra 2000 til 2006. I en alder av 40 år bryter han fysiske lover, og er toneangivende i Odd. Laget slåss om seriesølv og cupgull.

Brautende - På hvilken måte er Fagermo og Eggen like?

- Dag-Eilev er brautende og tøff i kjeften. Det samme kan Nils Arne være. Samtidig kan han (Fagermo) være rolig og avbalansert når han får tenkt seg om. Det synes jeg er positive egenskaper.

Johnsen fortsetter:

- Filosofien er også den samme. Akkurat som i Rosenborg spiller vi 4-3-3. Det handler om å komme rundt på kantene, og ha en målfarlig mann på topp. Det passer meg godt.

Smigret Da Dagbladet snakket med Eggen denne uka, var han smigret over at Odd sammenliknes med Rosenborg-utgaven han selv skapte.

ROSENBORG-LEGENDE:  Nils Arne Eggen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
ROSENBORG-LEGENDE: Nils Arne Eggen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

- Dag-Eilev har gjort det veldig bra i Odd. Jeg håper vi får beholde ham. Det med hvor du er, handler mye om tilfeldigheter, sier Johnsen.

Fagermo ville selv ikke snakke om framtida etter at Odd slo Sarpsborg 5—2 i cupsemifinalen torsdag. Men i et intervju med Telemarksavisa har han sagt at han ville vurdert et tilbud fra Rosenborg:

- Det er den største trenerjobben i Norge. Nils Arne Eggen var mitt store forbilde da jeg som ung trener reiste til Lerkendal for å lære.

- Vingler ikke Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier offisielt at «alle kandidater vurderes».

Men det som gjør Fagermo enestående, er måten han utvikler spillere på.

- Han vingler ikke. Han sier: «Så lenge jeg er trener i Odd, skal vi spille sånn. Dere kan si hva dere vil.» Men stort sett er vi enige med ham, påpeker Johnsen.

- Hva tenker du om sesongen?

- En cupfinale henger veldig høyt med unggutta her. Det var gøy i Rosenborg også. Men der ble du skjelt ut hvis du ikke gikk til cupfinalen. Sånn sett er det artigere i Odd. Det vi gjør er uventet. Og det er en stor prestasjon.

ODD-VETERAN:  Frode Johnsen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ODD-VETERAN: Frode Johnsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer