Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryan Sessegnon (17) er verdsatt til over 500 millioner

Sammenlikner sensasjonen (17) med Ødegaard: -Tallene taler for seg selv

Ser likheter mellom nordmannen og Englands store stjerneskudd.

SKRYTER: Stefan Johansen er svært imponert over sin ni år yngre lagkamerat, og ser likheter mellom han og Martin Ødegaard. Foto: Mcmanus/bpi/rex/shutterstock
SKRYTER: Stefan Johansen er svært imponert over sin ni år yngre lagkamerat, og ser likheter mellom han og Martin Ødegaard. Foto: Mcmanus/bpi/rex/shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Det er bare å merke seg navnet: Ryan Sessegnon. 17-åringen har satt fyr på Championship denne sesongen, og fra venstrekanten har han levert 14 mål og fem målgivende pasninger.

Storklubbene står for lengst i kø for å sikre seg tenåringens underskrift, og anslått pris er over 500 millioner norske kroner.

En som for lengst har merket seg navnet, er Stefan Johansen. Nordmannen er lagkamerat med Sessegnon i Fulham, og er full av lovord om unggutten.

- Det er ikke noe tvil om at han vil nå langt som fotballspiller. Tallene taler for seg selv. Han er et talent som har en stor framtid foran seg. Han scorer mye mål, kommer i farlige situasjoner og er rask. Han har selvfølgelig deler av spillet sitt som han må utvikle, men han har kommet langt på vei, skryter den norske landslagsspilleren overfor Dagbladet.

Sammenlikner med Ødegaard

De aller fleste som følger Championship og engelsk fotball tett skjønner at 17-åringen er et talent utenom det vanlige.

Det som Johansen imidlertid peker ut som Sessegnons fremste kvaliteter, er hodet og innstillingen til lagkameraten.

- Det som har imponert meg mest med han er personen han er. Det kan gå til hodet på mange unge spillere når man har de største klubbene etter seg, og man begynner å tro at man er bedre enn det man egentlig er. Men han her jobber steinhardt på trening hver eneste dag, og er ydmyk som bare det, forteller landslagskapteinen.

Johansen var lagkamerat med Martin Ødegaard i Strømsgodset, og nå spiller de sammen på landslaget. Han ser likheter mellom de to unge, lovende spillerne.

- Det er det samme som med Martin Ødegaard, som har havnet i litt samme situasjon. Det imponerer meg så ydmyk de er og at det ikke går til hodet på dem, sammenlikner han.

PÅ TRENING: Ryan Sessegnon og Stefan Johansen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/
PÅ TRENING: Ryan Sessegnon og Stefan Johansen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/ Vis mer

​Sesongen det eksploderte

​Sessegnon debuterte for Fulham forrige sesong, 16 år og 83 dager gammel. I løpet av året spilte han 29 kamper i den hvite drakta, og scoret sju mål fra venstre back. Det sikret han en plass på årets lag i divisjonen.

- Målet var egentlig å bidra litt og få noen få kamper under beltet. Men etter debuten min, har jeg vært med mye. Jeg er svært takknemlig overfor manageren for det, sier han.

Det var først denne sesongen at manager Slavisa Jokanovic omgjorde Sessegnon til venstrekant. Det har båret frukter og unggutten er bare tre mål bak toppscorertittelen.

Shaw som forbilde

Han er født i år 2000, og er så ung at han vokste opp med den nå 22 år gamle Luke Shaw som forbilde.

- Jeg har alltid vært en offensiv venstreback, og beundret Luke Shaw. Han har mange offensive kvaliteter og skaper sjanser. Det er noe jeg liker å gjøre selv også. Hans evne til å springe opp og ned langs venstresiden er utrolig, sier Sessegnon om Manchester United-spilleren.

Han kommer selv fra en fotballfamilie, og søskenbarnet, Stephane, har spilt i Premier League for både Sunderland og West Bromwich.

- Han er helt klart en jeg har sett opp til. Jeg har ikke hatt et personlig nært forholdt til ham, men faren min har det- Jeg har sett han mye på TV, men han har ikke snakket med meg og gitt meg råd eller noe. Hvis jeg kan få en like bra karriere som ham, har jeg ikke gjort det så aller verst, mener 17-åringen.

Johansen håper han blir

I juni i fjor signerte Sessegnon en treårskontrakt med Fulham til tross for stor interesse fra større klubber.

- Jeg hadde bestemt meg for å bli flere måneder før jeg signerte kontrakten. Jeg visste at jeg kom til å spille mer her enn andre plasser, og det er viktig for spillere på min alder for å fortsette utviklingen, mener han.

Nettopp denne faktoren er det som gjør at Johansen tror at Fulham kan klare å beholde supertalentet de neste åra også.

- Han får spille hos oss, det er det ikke sikkert han får gjøre i de største klubbene ennå. Målet er å rykke opp og forhåpentligvis blir han da.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling