Sammenlikner Solskjær med Sir Alex Ferguson

Robin van Persie mener nordmannen er en perfekt manager for Manchester United og ber om tålmodighet etter den svake sesongavslutningen.

RETT MANN: Ole Gunnar Solskjær får full støtte av Robin van Persie. Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith /NTB Scanpix
RETT MANN: Ole Gunnar Solskjær får full støtte av Robin van Persie. Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith /NTB ScanpixVis mer

Robin van Persie takket for seg på fotballbanen etter årets sesong i Eredivise var ferdig. Den nederlandske spissen avsluttet karrieren der han startet den, hjemme i Feyenoord i Rotterdam.

Van Persie kan se tilbake på en flott karriere. Høydepunktet kom i 2012/13-sesongen, da han var den store spilleren i sir Alex Fergusons avskjedssesong, da Manchester United vant sitt foreløpig siste seriemesterskap.

Siden Ferguson forlot Manchester United klubben ikke vært i nærheten av å kjempe om en ny tittel. Managerne har kommet og gått, Ole Gunnar Solskjær er nå den fjerde fast ansatte manageren på de siste seks åra.

TAKKET AV: Robin van Persie takket farvel til Feyenoord-fansen på De Kuip etter sin siste kamp i karrieren for to uker siden. Foto: Jeroen Putmans / ANP / AFP / Netherlands OUT/NTB scanpix
TAKKET AV: Robin van Persie takket farvel til Feyenoord-fansen på De Kuip etter sin siste kamp i karrieren for to uker siden. Foto: Jeroen Putmans / ANP / AFP / Netherlands OUT/NTB scanpix Vis mer

- Perfekt match

Selv om sesongavslutningen var grusom og Manchester United sleit etter at Solskjær fikk jobben permanent, mener mannen som ble toppscorer sist Manchester United løftet PL-trofeet at nordmannen er et godt valg i sjefsstolen og at den norske manageren må få tid på seg.

- Jeg mener det er en perfekt match, de har bare en dårlig periode nå. Før var det normalt at trenere fikk tid. Nå, om du taper seks kamper, er du ferdig. Er det løsningen? Du må gi noen tid, særlig om det er en gutt fra klubben, sier van Persie i et intervju med BBC.

Selv om van Persie ble solgt fra Manchester United til Fenerbahçe i 2015 følger 35-åringen fortsatt med på hva som skjer i gamleklubben. Den gamle storscoreren mener Solskjær står for de rette verdiene som sjef for den legendariske klubben.

- Han fikk en treårskontrakt og alle burde se på det større bildet. Hans tilstedeværelse og måten han representerer klubben er den rette etter mitt skjønn. Han er offensiv, han ønsker å oppnå store ting med klubben og det er den eneste veien å få framskritt, sier van Persie.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ser likheter med Sir Alex

Han mener det er mulig å finne likhetstrekk mellom Solskjær og deres felles tidligere sjef i Ferguson.

- Han er en mann av klubben, han spilte der over ti år, vant Champions League for dem, så han er en stor del av klubben gjennom åra. Han har vært trener for reservene, han er Manchester United. Det er likt, på en annen måte, som Ferguson. Han var Manchester United og Solskjær er også Manchester United, mener nederlenderen.

Etter en fantastisk periode fra Solskjær tok over for José Mourinho i midten av desember til de slo ut PSG av Champions i åttendedelsfinalen i mars, har pila siden bare pekt nedover.

På de siste 10 seriekampene ble det bare to seire og hele seks tap.

- Må frykte Solskjær

En annen tidligere United-helt og lagkamerat av både van Persie og Solskjær, Wayne Rooney, sa tidligere denne måneden at han var bekymret over utviklingen. Rooney mener at noe må endres for at klubben igjen skal nå opp til gamle klasser:

- Å se United slite er alltid tøft.

Rooney fortsetter:

- Jeg tror spillerne må frykte noen. De må frykte Ole Gunnar. De må frykte Michael Carrick. De må respektere dem, men frykte dem også, sier Rooney.

Deretter fulgte fotballstjernen opp med kritikk av det han mener er en dårlig sosiale medier-kultur.

- Du har spillere som etter å ha tapt en kamp publiserer noe i sosiale medier om deres eget klesmerke, deres nye etterbarberingsvann, hva som helst som de gir ut, noe jeg synes er bemerkelsesverdig.