Sammenlikner Sotsji-OL med Berlin-OL

Gardell mener OL i Sotsji er Putins propagandaspetakkel.

HOMOHISTORIEN: Komuiker og forfatter Jonas Gardell vant alle svenske - og  nordmenns - hjerter og satte i gang tårekanaler - med romantrilogien «Tørk aldri tårer uten hansker». Tredje og avsluttende bok, «Døden», kom nylig i norsk utgave. Foto: Gitte Johannessen / NTB
HOMOHISTORIEN: Komuiker og forfatter Jonas Gardell vant alle svenske - og nordmenns - hjerter og satte i gang tårekanaler - med romantrilogien «Tørk aldri tårer uten hansker». Tredje og avsluttende bok, «Døden», kom nylig i norsk utgave. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en engajert og opprørt spalte i den svenske avisa Expressen stiller den profilerte komiker, forfatter og forkjemper for homofiles rettigheter, Jonas Gardell, spørsmål om hvordan ettertida vil dømme dem som applauderer Putins «fyrstekroning», som han kaller OL i Russland.

Gardell sparer ikke på argumentene. Han mener at OL i Stosji fungerer som propaganda for Putin, at alle som deltar og støtter opp, uten å protestere, nærmest blir nyttige idioter. 

Til dem som argumenterer for at idrett og politikk ikke hører sammen, har Jonas Gardell ett veldig klart svar: «Dumheter», skriver han.  For tror noen at Russland satser alle milliardene fordi det er moro å stå på ski, spør han ironisk.

Nettaktivisme Gardell føyer seg inn i en lang rekke av folk som bruker OL som en inngangsport for å sette fokus på Russlands behandling av seksuelle minioriteter.

Også Amnesty International i samarbeid med Dagbladet har engaskjert seg i homofiles rettigheter i Russland, og dratt i gang kampanjen torussiawithlove.no

Nesten 250 000 mennesker verden over har allerede markert sitt standpunkt gjennom kampanjen ved å bli en liten bit av det som skal bli et reinbuefarget kart over Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer