Fotball-EM:

Sammenliknes med legenden

Mikkel Damsgaard (20) har tent det danske EM-håpet i Parken. Nå sammenlignes ham med en av nasjonens største.

TIL HIMMELS: Mikkel Damsgaard hamra Danmark i føringen i oppgjøret mot Russland med et helt vanvittig mål. Foto: Pool via REUTERS/Wolfgang Rattay
TIL HIMMELS: Mikkel Damsgaard hamra Danmark i føringen i oppgjøret mot Russland med et helt vanvittig mål. Foto: Pool via REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

DANMARK - RUSSLAND 1-0 (kampen pågår fortsatt)

Saken oppdateres

Danmark kan smile bredt i pausen etter at de tok ledelsen ved Mikkel Damsgaard i det 37. minutt.

Den sensasjonelle scoringa til unge Damsgaard fikk blant annet den tidligere Manchester City-forsvareren Micah Richards til å reagere i BBCs studio.

- Keeperen har null sjans! Vi kan ikke ta noe vekk fra den avslutningen til Mikkel Damsgaard. Vanvittig!, sa Richards fra studioplass.

Det danske stjerneskuddet hamra til fra distanse, og den russiske keeperen Matvej Safonov måtte gi tapt på skuddet fra Sampdoria-juvelen.

Dermed er håpet om avansement tent for danskene. I det andre oppgjøret, mellom Belgia og Finland, er det målløst til pause. Med det resultatet vil Finland være videre med fire poeng, mens danskene stopper på tre.

På sosiale medier hylles Damsgaard for sitt fantastiske skudd. Blant dem som har tatt til Twitter er den italienske journalisten Gabriele Marcotti.

- Damsgaard kanaliserer sin indre Michael Laudrup, skriver den italienske journalisten på sin Twitter-konto.

Han er på ingen måte den eneste som har tatt til sosiale medier for å hylle det som fort blir et av mesterskapets mål fra den unge danske angriperen.

- For en spiller Damsgaard er, skriver Julio Maldonado, bedre kjent som «Maldini», som er en av de fremste fotballpersonlighetene i Spania.

Flere fotballjournalister og profiler på kryss og tvers av landegrensene hyller den unge dansken etter hans fantastiske mål i Parken.

Det er, som nevnt, lite danskene kan gjøre dersom det ender uavgjort mellom Finland og Belgia. Da vil Danmark ende som nummer tre i deres gruppe.

Danskene kan uansett kvalifisere seg videre, dersom de havner blant de fire beste lagene som ender på tredjeplass. Det er totalt seks grupper i sommerens EM.

Dermed har Damsgaard, for alvor, tent det danske håpet i den siste kampen av gruppespillet i EM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer