Sammenliknes med Liverpool-flopp

Chelsea-keeperen Edouard Mendy (30) sender et aldri så lite stikk i retning Erling Braut Haaland (21).

MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Norges landslagsspiss Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Norges landslagsspiss Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter sommerens overgang til Manchester City har de aller fleste store forventninger til hva Haaland kan levere av målpoeng for Premier League-mesteren.

Men en som virker å ta klubbyttet med knusende ro er Chelsea-målvakten Edouard Mendy.

Han sammenlikner Haaland med den tidligere Liverpool-spissen Christian Benteke, som floppet totalt på Anfield etter storovergangen fra Aston Villa i 2015.

På spørsmål om hvordan han vil stoppe Haaland den kommende sesongen, svarer Mendy følgende:

- Jeg ser på Haaland på samme måte som jeg ser på Benteke i Crystal Palace, for forskjellen på lagene er ikke så stor. Man må være fokusert, for begge to er spisser som kan score mål, sier Mendy ifølge riksavisa Manchester Evening News.

I både RB Salzburg og spesielt Borussia Dortmund har Haaland bøttet inn scoringer. 21-åringen avsluttet Dortmund-karrieren med smått sensasjonelle 86 scoringer på 89 kamper.

FORTVILER: Crystal Palace-spissen Christian Benteke. Foto: NTB/REUTERS/Craig Brough
FORTVILER: Crystal Palace-spissen Christian Benteke. Foto: NTB/REUTERS/Craig Brough Vis mer

Til sammenligning har Benteke bidratt med mer beskjedne 37 mål på 177 kamper for Crystal Palace, mens i Liverpool fant belgieren veien til nettmaskene ti ganger på 42 kamper.

Videre forklarer Mendy:

- Jeg gjør mye forarbeid. Det handler ikke bare om én spiss eller ett lag, vi må fokusere på alle spissene og lagene. Det handler ikke bare om Haaland.

Den 21-årige jærbuen får trolig sin Manchester City-debut når de lyseblå starter sesongoppkjøringen i slutten av juli. Pep Guardiola & Co. møter Club América den 20. juli og Bayern München den 23. juli i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer