Sammenliknes med Makelele og Essien

Annan får skryt i England.

(Dagbladet.no): Anthony Annan trener med Blackburn denne uka, og blir allerede lagt merke til på de britiske øyer.


I en artikkel i Sky Sports i dag sammenliknes Stabæk-leiesoldaten med stjernespillere som Claude Makelele og kameraten Michael Essien, og avisa hevder også at storklubber som Atletico Madrid og AC Milan skal ha forhørt seg om midtbanespilleren.

Hyller Paul Ince

22-åringen selv uttaler at han ville bli henrykt over å få spille under Blackburn-manager Paul Ince.

- Jeg er veldig stolt over å få muligheten til å jobbe med Ince, alle i verden vet hvilken utrolig spiller han var, og å få sjansen til å lære av ham er bare fantastisk, sier Annan i intervjuet med Sky Sports.

Ghaneseren er som kjent Starts eiendom, men har imponert på lån i Stabæk, og har spilt en sentral rolle i serieledernes suksess den siste tida.

Anbefalt av Essien

Ifølge den britiske avisa er en avtale mellom klubbene allerede på plass, og Anthony Annan har tro på at han kan gjøre en forskjell i Paul Inces Blackburn.

IMPONERER: Anthony Annan har markert seg mot Marek Sapara og resten av spillerne i Tippeligaen, og blir også lagt merke til på prøvespill i Blackburn. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
IMPONERER: Anthony Annan har markert seg mot Marek Sapara og resten av spillerne i Tippeligaen, og blir også lagt merke til på prøvespill i Blackburn. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Jeg har erfaring fra europeisk fotball etter å ha spilt i den veldig tøffe og fysiske norske ligaen. Samtidig har jeg erfaring fra Afrika-mesterskapet og VM-kvalik, så jeg er moden og klar for Premier League, mener Annan.

Chelseas Michael Essien tipset også sin egen klubb om den ettertraktede landslagskameraten, men etter en uke med prøvespill i Blackburn ser det ut til at det nå er Morten Gamst Pedersens klubb som ligger best an til å sikre seg Annans tjenester.

- Treningsforholdene har vært strålende og alle har fått meg til å føle meg velkommen. Jeg er her for å jobbe hardt, lære og imponere, sier 22-åringen.

Sammenliknes med Makelele og Essien
STOR RESPEKT: Annan uttrykker stor glede over å få jobbe med Blackburn-manager Paul Ince.
INTERNASJONAL ERFARING: Annans prestasjoner på det ghanesiske landslaget har også blitt lagt merke til i fotballeuropa.
KOMPIS: Annan blir sammenliknet med kamerat og Chelsea-spiller Michael Essien, som også tipset klubben sin om landslagskollegaen.