Sammenliknes med Messi

Pep Guardiola om Erling Braut Haaland: - Jeg har aldri sett en 21-22 år gammel spiller - kanskje bare Messi - som har vært så langt framme.

STRÅLER: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
STRÅLER: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Bournemouth, kl. 16.00 lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City-manager Pep Guardiola kaller Erling Braut Haaland (22) for en «eksepsjonell spiller».

Han fikk mange spørsmål om nordmannen på fredagens pressekonferanse på Etihad Campus, før Bournemouth-kampen lørdag.

- Han er en eksepsjonell spiller. Men vi har bare vært sammen i en måned. Han er eksepsjonell, men det er det ingen grunn til å fortelle dere, sier Guardiola.

- Han er en konkurransemann. Han vil vinne.

- Du ser ham på trening, det gjør ikke vi. Hva ser du?

- Hovedsakelig nese for mål.

ROSER HAALAND: Pep Guardiola. Foto: NTB
ROSER HAALAND: Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

Haaland fikk en sensasjonell start på Premier League da han scoret to mål mot West Ham sist helg. Det er dermed ikke sagt at han er utlært:

- Erling - som de andre - kan bli bedre på mange områder. Jeg vil ikke at Erling skal føle at han er ferdigutviklet. Han kan bli en bedre spiller og har vilje til å bli det. Han liker fotball. Jeg har aldri sett en spiller på 21-22 år - kanskje bare Messi - som har vært så langt framme, sier Guardiola.

- Vi vil prøve å gjøre ham til en bedre spiller denne sesongen og neste. På samme måte som Phil Foden kan han bli bedre. Det er marginer. Trenerne og støtteapparatet er her for å hjelpe dem.

Guardiola er imponert over mennesket Haaland.

- Han er ydmyk og jordnær og snakker med de unge spillerne. Han snakker med alle og har funnet seg godt til rette. På samme måte som Julian Alavarez og de andre gutta.

På spørsmål om hvordan troppen ser ut før kampen, svarer Guardiola kort:

- Den er klar.

Bournemouth er et nyopprykket lag.

- De første kampene mot nyopprykkede lag er vanskelige. De føler ikke presset og er fortsatt i godt humør etter forrige sesong, påpeker manageren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer