Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sammenliknet Hangeland og Riise med damelaget

Men FA avviser West Hams klage.

GOD NOK MOTSTAND: Jimmy Bullard scoret da Hull slo et svekket Fulham 2-0 i mars, men det engelske fotballforbundet mener det tapende laget ikke brøt noen regler da et par spillere ble spart med tanke på kommende europacup.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
GOD NOK MOTSTAND: Jimmy Bullard scoret da Hull slo et svekket Fulham 2-0 i mars, men det engelske fotballforbundet mener det tapende laget ikke brøt noen regler da et par spillere ble spart med tanke på kommende europacup.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Følg Premier League i studio fra kl. 13.45!

(Dagbladet): West Ham rettet en formell klage til FA da Fulham sparte flere nøkkelspillere til kampen mot Hull for en måned siden.

Som han har gjort flere ganger den siste tiden, prioriterte Roy Hodgson Europa League-eventyret, og stilte uten spillere som Bobby Zamora, Danny Murphy, Aaron Hughes, Dickson Etuhu og Damien Duff. Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise spilte, mens Erik Nevland var ubenyttet reserve, i kampen Fulham tapte 2-0.

Dermed tok Hull det de håpet var et langt steg i kampen om overlevelse i Premier League, på bekostning av blant andre West Ham.

Men i dag kom meldingen fra FA om at ingen regelbrudd er begått. Og nå sier West Hams eiere at de angrer på at de sendte klagen i utgangspunktet.

Hadde sendt damelaget
- Vi ble veldig skuffet over laguttaket der og da. Men la meg si det sånn, jeg hadde gjort akkurat det samme selv, sier David Gold ifølge BBC.

- Jeg hadde sendt ut damelaget om jeg hadde vært Fulham. De tapte 2-0 for Hull, og man lurer på hvordan det er mulig, men selvfølgelig skjer det om du sender ut damelaget, sier Gold.

Også West Ham-manager Gianfranco Zola har uttalt at han ikke så noen problemer med Roy Hodgsons beslutninger før Hull-kampen. I ettertid har jo også West Ham i praksis perget plassen, mens Hull etter all sannsynlighet må ned.

Wolverhampton ble forøvrig bøtelagt 25 000 pund - en kvart million kroner - etter at manager Mick McCarthy skiftet ut samtlige ti utespillere foran bortemøtet med Manchester United. Wolves-fansen på tribunen var rasende på forestillingen, og ville ha tilbake pengene.

Krangler fra før
I morgen skal Hammers på besøk på Craven Cottage, og stemningen var allerede betent mellom de to London-klubbene før West Hams klage.

Fulham har krevet West Ham for fem millioner kroner i erstatning for en tapt plass på tabellen for tre år siden, der West Ham brukte Carlos Tevez og Javier Mascherano ulovlig, siden de var eid av en tredjepart.

West Ham-eier David Gold håper nå at klubbene kan sette en strek over alle disse uoverensstemmelsene.

- Vi er store gutter alle sammen, og kan gå videre nå, sier han.

Fulhams prioriteringer har som kjent sendt klubben til finalen i Europa League.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!