Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM

Sampaoli ferdig som Argentina-trener

Jorge Sampaoli må betale prisen for Argentinas skrale VM-prestasjoner og får ikke fortsette som landslagssjef.

Jorge Sampaoli og Argentina gjorde et svakt VM. Nå er treneren ferdig som landslagssjef. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
Jorge Sampaoli og Argentina gjorde et svakt VM. Nå er treneren ferdig som landslagssjef. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer

Det bekrefter Argentinas fotballforbund på sine nettsider søndag kveld.

Tidligere i uken ble det kjent at Sampaoli inntil videre skulle fortsette i jobben. Forbundet ønsket også at han skulle lede det argentinske U20-landslaget i en turnering denne måneden. Søndag kom i stedet beskjeden om at 58-åringens kontrakt er avsluttet. Det blir opplyst at det var en gjensidig avgjørelse.

Argentina klarte så vidt å kvalifisere seg til VM i Russland, og i mesterskapet klarte aldri Lionel Messi og co. å begeistre. Med et nødskrik klarte laget å ta seg videre til åttedelsfinale fra en gruppe med Kroatia, Island og Nigeria. I cupspillet der ble det bråstopp med 3-4-tap for Frankrike.

Sampaoli ble ansatt som argentinsk landslagssjef i fjor sommer. Han hadde da akkurat lagt bak seg en solid sesong med Sevilla i spansk La Liga. På CV-en hadde han også en vellykket tid som Chile-trener, med Copa America-triumf i 2015 som det store høydepunktet, men med Argentina ble det aldri en god match.

Under årets VM måtte Sampaoli tåle mye tyn og harselering i sosiale medier.