NEDERLAG: Lionel Messi og Argentina fikk det tøft mot Kroatia. Foto: Lukasz Laskowski / Shutterstock / NTB Scanpix
NEDERLAG: Lionel Messi og Argentina fikk det tøft mot Kroatia. Foto: Lukasz Laskowski / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sampaoli forsvarer Messi etter største VM-tap på 60 år

Men Argentina-treneren ønsker ikke å sammenlikne ham med Cristiano Ronaldo.

Argentina-trener Jorge Sampaoli tar sin kaptein Lionel Messi i forsvar etter det overraskende tapet mot Kroatia torsdag.

Med Argentina-legenden Diego Maradona på tribunen fikk laget som kom til finalen i forrige VM, tre mål i sekken i annen omgang.

Messi kom bare til ett skudd i kampen som har sendt Argentina farlig nær en tidlig VM-exit. Barcelona-stjernen, som fyller 31 år søndag, har aldri vunnet en stor tittel med landslaget til tross for et tiår med trofeer med Barcelona. Han har også blitt kåret til verdens beste spiller fem ganger.

De to første VM-kampene i Russland har ikke gått som planlagt for Messi og co. Mot Island var han aktiv og hadde flere store sjanser, men uten å få nettkjenning. Han bommet også på et straffespark.

- IKKE SJARMERENDE: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen reagerer på filmingen i herrenes fotball-VM. Ikke spesielt sjarmerende, er meldingen fra fotballjentene. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Jobber for å gi Leo ballen

- Han er vår kaptein, han leder laget, og vi klarte rett og slett ikke å spille ballen til ham, sa Sampaoli etter nederlaget.

- Vi jobber for gi Leo ballen, men motstanderen jobber også hardt for å hindre at han får den, la han til.

Diskusjonene rundt hvem av Cristiano Ronaldo og Messi som er den beste og største, har kommet opp igjen etter en forrykende start på mesterskapet av Portugal. Ronaldo har scoret alle målene, og heller ikke Sampaoli unnslapp det spørsmålet etter kampen:

- Jeg synes Cristiano er en fantastisk spiller. Du kan bare se på alt han har oppnådd for klubb og landslag.

- Akkurat nå burde vi ikke sammenlikne disse spillerne. Leo er begrenset fordi laget ikke er helt som det burde, sa Argentina-treneren.

Verste på flere tiår

0-3 er de styggeste sifrene Argentina har sett i et gruppespill i VM siden 1958. Da slo Tsjekkoslovakia til med en 6-1-seier.

Island kan snyte Argentina for en billett til åttedelsfinalene med seier mot Nigeria fredag og poeng mot Kroatia i siste kamp. Argentina er dermed avhengig av hjelp for å ta seg videre fra gruppespillet. Sist gang laget ikke tok seg videre fra var i 2002.

Argentina vant VM i 1978 og 1986 – det siste med Maradona som den store stjernen. Landet har ikke vunnet noen store titler de siste 25 årene. Argentina har vært i de to siste Copa America-finalene, men tapt begge.