Sampdoria-spiss tok en «Gazza»

Gråt som et barn etter gult kort.

• Klippet med en gråtende Cassano ligger nå ute på YouTube.

(Dagbladet.no): Gråtende menn på en fotballbane er ikke noe nytt. I fjor samlet Dagbladet.no et knippe grinebilder fra fotball-VM i Tyskland, der spillere som Michael Ballack, David Beckham og Cristiano Ronaldo lot tårene renne i strie strømmer etter å ha blitt slått ut.

Mer sjeldent er det at spillere gråter etter å ha fått gult kort. Det skjedde med Paul Gascoigne da han havnet i dommerens bok under VM-semifinalen mot Vest-Tyskland i 1990, for Gazza visste at han måtte sitte på tribunen under en eventuell finale.

I Antonio Cassanos tilfelle skjedde det i en helt vanlig ligakamp.

Sønderknust

Det hele startet med at Sampdoria-spissen ble revet over ende, uten å få frispark. Cassano lo hånlig, men latteren stilnet raskt da Adrian Mutu banket inn utlikningen for Fiorentina i det påfølgende angrepet.

Han kjeftet deretter på seg et gult kort, som gjør at han ikke får møte sine gamle lagkamerater i Roma i neste runde. Det var mer enn Cassano kunne svelge.

Han gjemte seg bak trøya før han gråtende falt ned på kne. Lagkameratene forsøkte forgjeves å trøste, samtidig som de holdt ham unna dommeren.

KNUST: Antonio Cassano tok til tårene da dommeren ga ham gult kort for protester. Foto: AP
KNUST: Antonio Cassano tok til tårene da dommeren ga ham gult kort for protester. Foto: AP Vis mer

De kunne imidlertid ikke sitte barnevakt, og da dommeren blåste av 1. omgang var en ilter Cassano der igjen - men ble reddet av årvåkne Sampdoria-ledere som spurtet ut på banen. 

I 2.omgang ble Cassano hjemmelagets helt da han utliknet til 2-2.

Støttet av fansen

Etter kampen forklarte han hvorfor han reagerte så sterkt.

- Møtet med min gamle klubb var den viktigste kampen i livet mitt. Jeg er veldig lei meg, og håper lagkameratene kan gi meg en flott julegave ved å vinne, sier han ifølge channel4.com.

Det er ikke så lenge siden Cassano sa han angret på at han forlot Roma, men Sampdoria-fansen satte pris på den lille scenen han lagde i forbindelse med Fiorentinas utlikningsmål.

Selv mener Cassano det gule kortet var til å grine av.

- Jeg sa ingenting! Jeg satt bare på bakken og sa til linjedommeren at det var frispark. Men jeg takker fansen på Marassi, de ga meg gåsehud. De støttet meg da jeg hadde det tøft, og jeg håper å bli værende lenge, sier han.

Fiorentina var ikke videre imponert over at Cassano fikk bli værende på banen.

- Hvis jeg hadde gjort det han gjorde, ville jeg blitt sendt av banen, sier midtbanespiller Marco Donadel.

<B>HVA GJØR HAN EGENTLIG HER?:</B> Så sint ble Cassano.
<B>FIKK REVANSJ:</B> Cassano jubler etter å ha utliknet til 2-2.