Sampras på vei mot sin fjerde

HANNOVER (NTB): Amerikaneren Pete Sampras brukte en drøy time på å feie svensken Jonas Björkman av banen i semifinalen i ATP-VM. I morgen møter han russeren Jevgenij Kafelnikov i finalen og kan ta sin fjerde ATP-tittel.

15 000 tilskuere så Sampras valse opp med en sjanseløs svenske. Kometen Björkman, som har avansert fra 69. til fjerdeplass på verdensrankingen etter en glimrende sesong, kom aldri inn i kampen mot suverene Sampras. Amerikaneren vant lørdagens kamp enkelt 6-3, 6-4.


I finalen møter han Kafelnikov, som fikk det langt tøffere mot sin semifinalemotstander.

Jevnt


Spanieren Carlos Moya kjempet nemlig knallhardt, men hadde ikke marginene på sin side i de avgjørende tiebreakene. Kafelnikov vant begge settene 7-6, og tiebreakene 7-2, 7-3.
- Dette var en kamp som begge kunne vunnet. Men jeg tok flest sjanser og fikk godt betalt, sa en storfornøyd Kafelnikov.
Taperne stakk av med snaut to millioner kroner i premiepenger. Søndag spiller Sampras og Kafelnikov om den store vinnerpotten.
Sampras vant i 1991, 1994 og i fjor. Men uansett resultat søndag, 26-åringen vil trone øverst på verdensrankingen ved årsskiftet for femte år på rad. Det er tangering av legendariske Jimmy Connors' rekord.