Sampras servet seg til seier

Pete Sampras vant den amerikanske duellen mot André Agassi i US Open-finalen natt til søndag. Seieren er 31-åringens 14. Grand Slam-triumf i karrieren.

Det hjalp lite at den tidligere tennisdronningen Steffi Graf satt på tribunen og krysset fingre og tær for ektemannen Agassi. Pete Sampras - også kalt Pistol-Pete - servet kanonhardt og satte sin landsmann på plass med settsifrene 6-3, 6-4, 5-7, 6-4.

Sampras har ikke vunnet en eneste av de 33 turneringene han har spilt siden Wimbledon-suksessen i 2000. I finalen på hjemmebane spilte han besluttsomt fra første stund mot sin femte US Open-tittel. Den første kom helt tilbake i 1990. I fjor tapte samme mann finalen mot australske Lleyton Hewitt, mens det også ble finaletap for to år siden.

Stemningen var elektrisk på arenaen ettersom begge finalene i turneringen var helamerikanske. Bare tre dager før ettårsmarkeringen av terrorangrepene mot USA, var den amerikanske tennissuksessen fullkommen. Tidligere søndag hadde Serena Williams slått søsteren Venus i kvinnefinalen.

Pete Sampras har nå fem US Open-seirer, sju Wimbledon-triumfer og en finaleseier i Australian Open på merittlista si. Sampras og Agassi har møtt hverandre 34 ganger i karrieren. Søndagens seierherre har vunnet 20 av kampene.

NTB-Reuters