SLUTTER: Sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, Mark Sampson, gir seg ifølge BBC.
SLUTTER: Sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, Mark Sampson, gir seg ifølge BBC.Vis mer

Sjefen for Englands kvinnelandslag fikk sparken

Sampson sparket som Englands landslagssjef

Mark Sampson har fått sparken som sjef for Englands kvinnelandslag i fotball. Årsaken er «upassende og uakseptabel oppførsel» i en tidligere jobb.

Det meldte Englands fotballforbund (FA) onsdag. Forbundet hevder at det først forrige uke ble klar over det fulle omfanget av anklager mot Sampson da han trente toppserielaget Bristol Academy, selv om anklagene ble kjent allerede i 2014.

FA sier i en uttalelse at det er "klare beviser for upassende og uakseptabel oppførsel".

- Under tiden i Bristol brøt Mark de profesjonelle grensene mellom trener og spiller, sier FA-direktør Martin Glenn.

Sampson forlot Bristol i 2013 og overtok som Englands landslagssjef. Der har han hatt stor sportslig suksess, men han har også vært en omstridt sjef.

Beskyldninger

34-åringen ble i fjor beskyldt av tidligere landslagsstjerne Eniola Aluko for rasediskriminering, mobbing og seksuell trakassering. FA har flere ganger gransket anklagene, men kom hver gang til at det ikke var grunnlag for å gå videre med saken.

Sampson har avvist anklagene og sagt at han har ren samvittighet, og FA gjentar i onsdagens uttalelse at det fortsatt står ved sin konklusjon. Imidlertid vil forbundet støtte den uavhengige granskingen som er igangsatt og følge dens eventuelle anbefalinger.

Tirsdag innledet England sin VM-kvalifisering med 6-0 over Russland med Sampson på trenerbenken. Det ble hans siste kamp.

Under press

The Guardian skrev i august at FA betalte Aluko over 800.000 kroner for å "unngå forstyrrelser" i oppkjøringen til sommerens EM, der hun ikke var med i troppen.

FA har vært under press fra spillerforeningen PFA og antirasismekampanjen Kick It Out for å se på Alukos anklager igjen.

Aluko, som opprinnelig er fra Nigeria og som er utdannet jurist, reagerte da spillerne løp til Sampson for å feire med ham etter sin første scoring mot Russland.

Sarkastisk

- De samme spillerne som enstemmig valgte meg som sin representant for å forhandle avtaler med FA. Til gode for alle. Selvsagt er jeg henrykt, lettet og velsignet over å være der jeg er nå, tvitret hun sarkastisk.

Sampson har hatt stor suksess som Englands landslagssjef og førte laget til en historisk VM-bronse i 2015. I åttedelsfinalen mot Norge vendte han kampen med noen smarte taktiske grep etter at det norske laget hadde dominert fullstendig i første omgang.

(NTB)