Sams våte avskjed med Wimbledon

Wimbledon er nå totalt norskeid. I går ble mister Wimbledon, Sam Hammam, kastet som styreformann og erstattet av Bjørn Rune Gjelsten. Han kjøpte Hammams aksjepost på 20 prosent.

Hammam tok til tårene, men fikk smilet rundt munnen da spillerne kastet ham på hue og ræva ut i søla. Alt som takk for hjertelig innsats for klubben.

Som Dagbladet avslørte i går, ble det norsk borteseier i Wimbledon. Bjørn Rune Gjelsten fløy inn til London med sjekkheftet. Hele Wimbledon-familien påsto i går at oppkjøpet skjedde «til alles beste.»

GJELSTEN om Hammams skuffelse: - Kjell Inge, som jeg, har hatt det ekstra travelt. Vi har måttet ta vare på Aker RGI, og jeg tror kanskje Sam hadde håpet at vi ville bruke mye mer tid her borte.

- Det har vi dessverre ikke hatt muligheten til. Det ansvaret vi har i Aker er relativt stort, så sånn sett tror jeg kanskje det har vært en skuffelse for Sam.

HAMMAM om Røkke og Gjelsten: - Noen ganger vinner man, andre ganger taper man. For å redde klubben i mitt hjerte, måtte jeg sette egne økonomiske interesser og personlige privilegier til side.

- Men når jeg nå gir min baby videre, vet jeg at det ikke kunne vært til noen bedre enn Røkke og Gjelsten, sa en tydelige beveget Hammam.

Han er den libanesiske forretningsmannen som kjøpte Wimbledon i 1977 da klubben var utenfor ligasystemet. Hammam var eneeier i Wimbledon fram til 1997, da han solgte 80 prosent av aksjene til selskapet Wyndmore, som Kjell Inge Røkke nå er eneeier av.

GJELSTEN om Røkke: - Det Kjell Inge og jeg selvfølgelig har lært er at kommunikasjon og et nært forhold er viktig i ethvert partnerskap. Det er vel det som er unikt mellom Kjell Inge og meg: At vi som partnere har fungert brukbart gjennom over 15 år.

- Ovenfor Sam har vi i perioder dessverre ikke fått kommunisert tett nok. Da blir det lett misforståelser, det er ikke mer komplisert enn som så.

DRILLO om Hammam: - Det føles rart. Hammam var Wimbledon og har vært i klubben så lenge jeg har kjent den. Vi er blitt gode venner, men jeg aksepterer det som nå skjer, sier Drillo, som virkelig har fått føle hvordan kapitalismen fungerer i engelsk fotball. Med norske penger.

KAPTEIN Robbie Earle om avskjeden: - Dette var det siste stuntet til The Crazy Gang for å vise at vi setter pris på Sam. Han måtte kastes i sølevannet. Det hele er litt uvirkelig for oss. Hva som skjer med klubben nå er vanskelig å si, men at vi står ved en korsvei - det er helt sikkert.

PEANØTTER : Det antydes at Gjelsten betaler Hammam rundt 100 millioner kroner for hans aksjepost på 20 prosent.

- Det er egentlig snakk om peanøtter, sa Hammam.

- Svært dyre peanøtter i så fall, svarte Gjelsten

GJELSTENS begrunnelse: - Vi satte oss ned rundt årsskiftet for å konkludere, og konklusjonen er at jeg er villig til å investere atskillige midler. Fordi jeg har tror på klubben som en investering, og fordi jeg tro det er riktig for totaliteten.

På spørsmål om Gjelsten vil få mer tid til å følge Wimbledon etter at han trekker seg ut fra Aker RGI svarer han:

- Nei, absolutt ikke. Klubben her vil bli ett av mange engasjement som jeg vil ha. Min mann som vil følge opp her er Charles Koppel. Charles er jurist, og han er en partner av meg fra tidligere.

- Han vil bli min mann i London.

tom.stalsberg@dagbladet.no