Solskjær hylles av spillerne

Samstemt spillergruppe: - Måtte det vare lenge

Ole Gunnar Solskjær får skryt av spillerne, som virker enige i at nordmannen bør få forlenget tillit.

JUBEL: Ole Gunnar Solsjær kunne juble for avansement i Champions League. Nå virker spillergruppa bestemt på at han bør få forlenget tillit. Foto: Reuters/John Sibley/File Photo
JUBEL: Ole Gunnar Solsjær kunne juble for avansement i Champions League. Nå virker spillergruppa bestemt på at han bør få forlenget tillit. Foto: Reuters/John Sibley/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS / OSLO (Dagbladet): Hyllesten fra tribunen var overdøvende, i garderoben sang spillerne Solskjærs navn, og i intervjuene etter kampen var budskapet fra nordmannens disipler enstemmig: Han må få jobben.

Etter kampen avslørte Luke Shaw et lag med en uovertruffen selvtillit og tro på egne ferdigheter, og skrøt av Solskjærs plan for å ta knekken på franskmennene.

- Alle i den garderoben, hver spiller og alle i støtteapparatet, måtte tro på at vi kunne vinne og score mål. Vi hadde en kampplan, og alle visste hva de skulle gjøre. Vi frustrerte dem, holdt på ballen når vi måtte og spilte framover.

- Det er en utrolig bragd, sa en overlykkelig Shaw til pressen.

SNUOPERASJON: Solskjær og Manchester United gikk videre i Champions League etter en historisk snuoperasjon mot PSG. Video: Viasat Vis mer

- Trenger ikke si så mye

De fleste har vært forsiktige med å uttale seg om Solskjærs framtid, men i lykkerus og eufori etter den utrolige borteseieren over PSG, lettet spillerne litt på sløret over sine egentlige følelser.

Venstreback Shaw virker sikker på at kristiansunderen også sitter i managerstolen neste sesong.

- Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye etter dette resultatet. Det virker sikkert. Vi elsker Ole alle sammen, og elsker den jobben han har gjort så langt.

- Vi nyter alt som skjer for tiden, og resultatene er et bevis på det. Vi har gått på noen skjær, men nå har vi vunnet ni bortekamper på rad, og det har ikke vært enkle kamper. Det viser hvilken jobb Ole og teamet hans har gjort. Måtte det vare lenge.

Blant lagene som har blitt beseiret på bortebane er Tottenham, Arsenal, og nå PSG.

- Har vært fantastisk

Også rutinerte Ashley Young måtte svare på spørsmål om managerens videre skjebne.

33-åringen var ikke like klar som landsmannen Shaw, men hadde utelukkende positive ting å si om Solskjær.

- Det er ikke opp til spillerne å avgjøre, sa Young om managerspørsmålet, og fortsatte:

- Hvis du ser på utenfra, kan du si «hvorfor ikke?». Han har vært fantastisk helt siden han kom inn, og har vært et friskt pust.

- Måten han har håndtert jobben på har vært utrolig. Det er fantastisk hva vi har oppnådd på så kort tid. Heldigvis er det ikke vi, spillerne, som skal avgjøre det. Det er opp til eierne og direktørene.

Skråsikker

Tomålsscorer og stjernespiss, Romelu Lukaku, var den som var sikrest i sin sak etter 3-1-seieren i Paris.

- Jeg vet at han blir. Det er ikke noen tvil om det, sa belgieren til Viasport.

Med seks mål på de tre siste kampene er Lukaku en av mange som har fått en ny gnist og selvtillit under Solskjær. Derfor er det kanskje ikke så rart at han gjerne vil beholde nordmannen.

- Han vil bli værende og spillerne ønsker at han skal bli værende. Vi gjør det veldig bra og spiller som Manchester United bør spille. Han er en ung trener som også har unge spillere. Det er et perfekt miljø å utvikle seg i og forhåpentligvis vinne trofeer i framtida, sier Lukaku til Viasport.

Engelske aviser og eksperter virker også sikre på at det vil være umulig å komme utenom Solskjærs navn når en langsiktig løsning skal innsettes. Nordmannen selv virker også lysten på å få fortsette, uten å ville snakke så mye om saken. Han var naturligvis i himmelen etter den utrolige snuoperasjonen.

- Det er en fantastisk opplevelse og prestasjon av guttene. Mirakelet i Paris kommer til å bli husket i mange, mange år i min karriere, sa Solskjær etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer