LEICESTER-HELT: Jamie Vardy er toppscorer for et Leicester-lag i gullrus. Men alt så ikke like bra ut i 2012. Foto: NTB Scanpix
LEICESTER-HELT: Jamie Vardy er toppscorer for et Leicester-lag i gullrus. Men alt så ikke like bra ut i 2012. Foto: NTB ScanpixVis mer

Samtalen som endret Premier League-sensasjonen: - Vardy kom full på trening

Leicester-direktør måtte snakke med Jamie Vardy.

(Dagbladet): Leicester-spiss Jamie Vardy (29) har vært en eneste stor eventyrfortelling det siste året. Først slettet han Ruud van Nistelrooys rekord med scoring i ti Premier League-kamper på rad. Vardy klarte nemlig elleve strake.

ble han seriemester denne uka.

Men Jamie Vardy har ikke alltid vært et like profesjonell. Det forteller Leicester-direktør Aiyawatt Srivaddhanaprabha i intervju gjengitt av Daily Mirror. Alt holdt nemlig på å gå skikkelig galt.

- Han drakk sprit hver dag. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre, sier Aiyawatt i intervjuet.

Vardy kom fra lille Fleetwood Town i mai 2012 - og var vant til en annen tilværelse utenfor proffligaene. Og overgangen var kanskje litt for stor i starten.

Ny person En prat mellom de to skulle endre alt.

- Jeg visste ingenting om dette før noen kom og sa at han var full på treninger. Jeg måtte selv ta en prat med ham. Jeg spurte: «Vil du avslutte karrieren på denne måten? Vi kan kaste deg ut av klubben når kontrakten er ferdig», sier direktøren.

- Han (Vardy) sa han ikke visste hva han skulle gjøre med livet. Han hadde aldri tjent så mye penger før. Så jeg spurte: «Hva er drømmen din? Tenk etter hva du kan gjøre for klubben. Jeg har investert penger i deg, kan du gi noe tilbake?», sa Leicester-sjefen.

Etter samtalen skal Vardy ha tatt grep om sin egen livsstil og trent hardere på treningsfeltet. Dette ga utslag på fysikken - og Vardy er nå kjent som en av de hurtigste spillerne i Premier League.

ÅRETS SPILLER: Jamie Vardy ble kåret til årets spiller av britiske journalister. Her er han med forloveden Becky Nicholson. Foto: Ian West/PA Wire
ÅRETS SPILLER: Jamie Vardy ble kåret til årets spiller av britiske journalister. Her er han med forloveden Becky Nicholson. Foto: Ian West/PA Wire Vis mer

- Han ble en ny person, sier Aiyawatt.

Med to serierunder igjen av sesongen står Jamie Vardy med 23 scoringer på sine 34 kamper. Han er mest trolig også å finne i EM-troppen til England i sommer. Det hadde få trodd sommeren 2012.

Fotlenke Engelskmannen trodde nemlig karrieren var over allerede som 16-åring.

- Da jeg ble frigitt av Sheffield Wednesday trodde jeg alt var over, sa Vardy i et intervju med Daily Mail.

Vardy er født i Sheffield, men fikk etter nedturen i Wednesday sjansen i klubben Stocksbridge Park Steels fra byen Stocksbridge rett nord for Sheffield.

I ungdomsåra rotet han seg også i trøbbel og måtte tilbringe ei tid med fotlenke etter et slagsmål.

- Det var en tøff periode. Det var ikke hyggelig å gå med fotlenke og være hjemme hver kveld klokka seks, sa Vardy.

Han fortalte også om bakgrunnen for bråket.

- Jeg stilte opp for en kamerat som er døv. Han ble mobbet fordi han brukte høreapparat. Mobberne ble kastet ut av puben, men ventet på oss utenfor. De angrep ham og jeg kunne ikke stå og se på at han fikk juling, sa Vardy.

DIREKTØR:  Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
DIREKTØR: Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Vardy spilte i Stocksbridge Park Steels fra 2007 til 2010. Han kom dit som juniorspiller og gikk gradene opp til A-laget. Etter hvert fikk han 300 kroner for hver kamp han spilte.

Samtidig som han jobbet på en fabrikk.

Så gikk ferden videre til Halifax Town og Fleetwood Town.

I 2012 ble han plukket opp av Leicester for 1 million pund, noe som tilsvarer 10 millioner kroner og var en overgangsrekord for en klubb utenfor det engelske ligasystemet.

Leicester målkonge ble nylig stemt fram som årets spiller av fotballjournalistene i England.