Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Slovenia 1-0

Samtalen som reddet ham etter sjokket

Slik ble Markus Henriksen klarert for videre spill etter hodesmellen mot Slovenia: - De stilte meg masse spørsmål.

RYSTET: Markus Henriksen måtte sy åtte sting og var godt bandasjert etter hodesmellen mot Slovenia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
RYSTET: Markus Henriksen måtte sy åtte sting og var godt bandasjert etter hodesmellen mot Slovenia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Slovenia 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge tok en fortjent 1-0-seier over Slovenia i Nations League lørdag kveld.

Nå brygger det opp til spenning i gruppa. Bulgaria leder og har ni poeng. På den neste plassen følger Norge med seks poeng. Tirsdag møtes lagene på Ullevaal stadion. Kypros og Slovenia har tre og null poeng.

For midtbanespiller Markus Henriksen ble det en blodig affære på Ullevaal i går kveld. Kampen hadde knapt begynt før han havnet i en duell med Slovenias Luka Krajnc. TV-bildene etterlater ingen tvil om hva som skjer: Krajnc skaller inn i Henriksen, slik at begge deiser i Ullevaal-gresset.

SMELL: Her er duellen der Slovenias Luka Krajnc stanger i hodet til Markus Henriksen. Begge går i bakken og må ta telling. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
SMELL: Her er duellen der Slovenias Luka Krajnc stanger i hodet til Markus Henriksen. Begge går i bakken og må ta telling. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Det hele så fryktelig ut. Utrolig nok klarte Henriksen å komme seg relativt raskt på beina. Krajnc ble sendt ut på båre for videre undersøkelser.

Når det skjer ting med hodet, er prosedyrene helt klare hos det medisinske teamet på sidelinja. Er det tvil om at spilleren har fått hjernerystelse - eller at videre spill kan få konsekvenser - så er det rett ut.

Så hvordan ble Henriksen friskmeldt - til tross for at han blødde og måtte sy åtte sting?

Dagbladet møtte en skaket, men høyst oppegående Hull-spiller etter kampen i går kveld. Han hadde fortsatt bandasje rundt hodet.

- Hvordan står det til etter smellen?

- Hodet er bra. Det er litt sårt akkurat der jeg fikk smellen. Men ellers går det bra.

- Hvordan ble du klargjort for videre spill?

- Det medisinske teamet var veldig dyktig og stilte meg mange spørsmål. Jeg måtte telle opp til tjue - og jeg måtte telle ned fra tjue, forteller han.

Intet problem

Altså baklengs, men ikke nok med det:

- Jeg måtte fortelle hvem jeg var, hvor jeg var - og hva som var stillingen. Så spurte de om jeg var stiv. Heldigvis følte jeg at jeg var «fit for fight». Og de sa de ville følge med meg utover i kampen, om de så noe rart på meg. Men det var ikke noe problem.

- Hva tenker du om at den slovenske spilleren måtte ut på båre?

- Det er kjedelig. Dessverre er det ingenting jeg kunne gjøre noe med. Jeg følte det var han som headet i meg.

På en pressekonferanse i går kveld opplyste Slovenias trener, Tomaz Kavcic, at det etter forholdene står bra til også med hans spiller. Dermed ser begge ulykkesfuglene ut til å klare seg bra.

- Jeg har fått hjernerystelse før. Det skjedde i Rosenborg-dagene mot Stabæk på hjemmebane. Selvfølgelig er det aldri artig. Du har familie som sitter og ser på, og som blir nervøse. Men heldigvis går det bra, sier Henriksen.

Imponerte

Etter Dagbladets mening leverte midtbanespilleren en imponerende kamp. Han løp mye, var plagsom i duellene - og traff med mange av pasningene.

Om sin egen innsats sier han:

- Jeg føler meg i god form. Jeg føler jeg har en autoritet og tøffhet i spillet som jeg savnet for noen år siden. Det har jeg lært med en tøff situasjon i Hull. Jeg opplever at det er artig å spille fotball for landslaget.

Nå venter litt av et oppgjør tirsdag. Norge har to seire og ett tap i gruppa. Tapet kom mot Bulgaria i Sofia i september, og om to dager møtes lagene igjen. For Bulgaria - som har tre poeng mer enn Norge - vil uavgjort være et godt resultat. I november spiller begge lagene mot Slovenia og Kypros.

Trener Lars Lagerbäck oppsummerer seieren over Slovenia slik:

- Forsvarsmessig løste de nye spillerne det veldig bra. Angrepsmessig var det ikke like bra. Jeg må også si at Slovenia hadde fantastisk bra forsvarsspill i første omgang, da jobbet de veldig hardt. Det gjorde nok også at de ble slitne og ikke orket like mye etter pause.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!