Samtalen som skaffet Thor spurt-suksess

- Laget forsikret full backing, forteller trener Atle Kvålsvoll.

• Resultater, kommentarfelt og fakta om Thor Hushovd finner du under artikkelen

JOIGNY/OSLO (Dagbladet.no): Etter den fantastiske seieren på dagens fjerde etappe- den første triumfen på 314 dager - var Thor Hushovd (Crédit Agricole) merkelig opptatt av en prat han hadde i går.

- Jeg har hatt noen tunge dager, men i går hadde jeg et møte med Atle Kvålsvoll og laglederen vår. De ba meg senke skuldrene og ta det som det kommer. Da satt det, sa 29-åringen.

- Backes opp av laget 
Etterpå utdypet Kvålsvoll hva praten med han dreide seg om.

- Under Tour de France er det fysiske bare en av flere ting som spiller inn. Det psykiske er også viktig, for det er mentalt veldig tøft, sier han innledningsvis til Dagbladet.no.

Særlig tøft blir det hvis ting ikke går helt din vei, slik tilfellet har vært for Hushovd under de første dagene av årets tour.

- Derfor var det veldig viktig for meg at han var hundre prosent sikker på at han har lagets fulle backing. Dermed kunne han nullstille seg, og legge seg å sove med denne vissheten. Dette frigjør mer energi, forteller Kvålsvoll, mens norske Hushovd-fans skriker og skråler i bakgrunnen.

- Tydelig at praten hadde noe å si

LYKTES ENDELIG: Thor Hushovd tok i dag sin første etappeseier i år. Litt av årsaken var en samtale han hadde med Atle Kvålsvoll og teamsjef Roger Legeay i går. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
LYKTES ENDELIG: Thor Hushovd tok i dag sin første etappeseier i år. Litt av årsaken var en samtale han hadde med Atle Kvålsvoll og teamsjef Roger Legeay i går. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Men har det vært tvil om dette?

- Jeg har hele tida visst at Hushovd har lagets fulle støtte, men jeg ville forsikre meg om at Thor ikke var i tvil. Hvis han trakk fram denne praten etter målgang, er det tydelig at den har hatt noe å si, svarer han.

Om innspurten påpeker treneren at suksessen skyldes en blanding av sterk individuell innsats samt ikke minst god laginnsats.

- Dagens spurt stilte store krav til timing, men både Hushovd og laget taklet denne utfordringen meget godt, beskriver han.

Kvålsvoll er klar på at dagens opptur vil virke positivt også for fortsettelsen. Samtidig vektlegger han at det fortsatt er viktig med nullstilling mellom hver etappe.

- Men denne nullstillingen blir så klart lettere nå, når han har noe positivt å bygge på. Dagens triumf er gull verdt for Thors sjøltillit, slår Kvålsvoll fast.

Samtalen som skaffet Thor spurt-suksess
Samtalen som skaffet Thor spurt-suksess
UTØVER OG TRENER: Her er Thor Hushovd (t.v.) og trener Atle Kvålsvoll fotografert etter årets andre etappe.