Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samtalene med russisk friidrett er i gang: - Det kan ikke løses på en dag

Coe var i møte.

MØTTE RUSSERNE: President i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, har vært i møte med russiske ledere. Foto: Isabel Infantes / i-Images / NTB Scanpix
MØTTE RUSSERNE: President i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, har vært i møte med russiske ledere. Foto: Isabel Infantes / i-Images / NTB Scanpix Vis mer

IAAF-president Sebastian Coe møtte fredag den nye sjefen for russisk friidrett, Dmitry Sjljakhtin. I Monaco diskuterte de to veien videre etter at Russland i november ble utestengt fra internasjonale konkurranser.

- Vi diskuterte flere temaer, men selvfølgelig også Russlands nåværende posisjon, sier presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) Sebastian Coe.

Ifølge det russiske forbundet orienterte Sjljakhtin presidenten om nye reformer for å forhindre doping blant landets friidrettsutøvere.

- Det er ikke et problem som kan løses på en dag, og det krever systematisk og møysommelig arbeid, sier Sjljakhtin, som ble valgt til ny forbundsleder i januar.

Russland ble utestengt fra internasjonale konkurranser etter at en rapport fra verdens antidopingbyrå (WADA) anklaget landet for systematisk doping av idrettsutøvere.

For å igjen tas inn i det gode selskap krever IAAF at Russland undersøker om det finnes flere dopingtilfelle enn de som legges fram i WADA-rapporten, i tillegg til bedre antidopingarbeid og økt testing av utøvere i forkant av OL.

Russiske myndigheter benekter statlig involvering, og anklager WADA for å sverte landets rykte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media