Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFL:

Samtidig som kampen pågår starter en desperat jakt på arenaen

- Desperate tider fører til desperate handlinger.

HØYT: Her klatrer sikkerhetspersoner opp for å fjerne demonstranter som henger nærmere 100 meter til værs under en NFL-kamp i natt. Foto: NTB Scanpix
HØYT: Her klatrer sikkerhetspersoner opp for å fjerne demonstranter som henger nærmere 100 meter til værs under en NFL-kamp i natt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NFL-oppgjøret mellom Minnesota Vikings og Chicago Bears endte 38-10, men det oppsto spesielle scener også utenfor - eller rettere sagt over - gressmatta i USA.

To demonstranter skapte nemlig oppstyr ved å klatre mange meter opp under tribunetaket der de også hadde et banner. De to demonstrantene hang i rep fra tribunetaket og satte i gang en større aksjon inne på U.S. Bank Stadium - samtidig som spillet pågikk, skriver ESPN.

Politiet valgte av sikkerhetsmessige årsaker å flytte tilskuerne som befant seg rett under de vågale demonstrantene. Lovbryterne hadde et stort banner med skriften «U.S. Bank Divest #NoDAPL», som en protest mot banken og oljeprosjektet «Dakota Access Pipeline».

Politi og sikkerhetsstyrker inne på stadion satte etter hvert i gang en større aksjon for å få de to dinglende demonstrantene vekk - og samtidig som de hang nærmere 100 meter opp i lufta rakk en av demonstrantene å bli telefonintervjuet av Pioneer Press.

- Desperate tider fører til desperate handlinger, sa en av demonstrantene.

Etter hvert fikk politiet kontroll over situasjonen og de to personene ble fjernet fra arenaen. Begge er nå siktet av politiet. Også en tredje person er arrestert i forbindelse med det vågale stuntet.

VILLE UTSAGN: Humoristene i BadLipReading er ute igjen. Denne gangen er det NFL-spillere som kommer med utsagn av det mer ville slaget. Videoen har på kort tid fått over 300 000 visninger på YouTube. Video: BadLipReading. Vis mer

Ifølge Minneapolis-politiets talsperson Corey Schmidt ble ingen personer skadd og demonstrantene ble fjernet etter å ha hengt under stadiontaket gjennom nesten hele kampen.

- De har baller. Det er helt sikkert, sier Vikings-spiller Adam Thielen etter at han ble gjort oppmerksom på stuntet.

Protesten var rettet mot et oljeledningprosjekt med underjordiske rør som skal krysse fire delstater. Saken har vært kontroversiell i USA. Kritikerne hevder prosjektet vil skape forurensning i de aktuelle områdene.

US Bank - som eier stadionnavnet og som protesten var rettet mot - har ikke ønsket å kommentere saken, ifølge ESPN.

Foto: Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports
Foto: Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports Vis mer
Foto:   Adam Bettcher/Getty Images/AFP 
Foto:   Adam Bettcher/Getty Images/AFP  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!