REKORDMANN: Cristiano Ronaldo er ustoppelig i de fleste sammenhenger, men straffemissen mot Østerrike skulle han nok gjerne vært foruten. <br>Foto: AP/Steven Governo/ NTB Scanpix
REKORDMANN: Cristiano Ronaldo er ustoppelig i de fleste sammenhenger, men straffemissen mot Østerrike skulle han nok gjerne vært foruten.
Foto: AP/Steven Governo/ NTB ScanpixVis mer

Samtidig som Ronaldo satte portugisisk rekord i antall landskamper, tok han en rekord han ikke ville ha

Sår straffemiss.

(Dagbladet): Da Cristiano Ronaldo satte straffen mot Østerrike i stanga og ut, markerte det samtidig en rekord den meritterte fotballspilleren ikke ville ha.

I sin 128. landskamp for Portugal, i kampen der han endelig gikk forbi Luis Figo på den portugisiske adelskalenderen og troner alene på toppen, ble Ronaldo samtidig den første portugiseren som bommet på en straffe i et mesterskapssluttspill, skriver Sky Sports.

Og straffebommen markerte samtidig fortsettelsen av den verste rekka Ronaldo har hatt fra ellevemeteren gjennom hele karrieren.

I en statistikk fra transfermarkt.co.uk, gjengitt av Sky Sports, er straffetrenden til Ronaldo overveldende.

Av karrierens 16 straffemisser har fem kommet denne sesongen. Ronaldo har bommet på fire av de fem siste straffene han har tatt.

Ganske utrolig av en mann som gjennom de ni foregående årene scoret på 78 av 89 straffer.

Ungarn21103-14
Island20202-22
Portugal20201-12
Østerrike20110-21

I morgen spiller portugiserne skjebnekamp mot Ungarn i EM-gruppe F. Portugal må vinne med mer enn det Island eventuelt slår Østerrike med for å gå til topps i gruppespillet, men enn så lenge har ikke Ronaldo-effekten kommet til portugiserne.

Etter to kamper står Portugal med to fattige poeng og ett scoret mål. Portugals landslagstrener, Fernando Santos, er sikker på at det snur for både Portugal og Ronaldo.

– Ronaldo er en spiller som alltid scorer en masse mål. Jeg er sikker på at han scorer mot Ungarn, sier Santos ifølge NTB.