Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samtidig som Silje ble innlagt på sykehus, fikk bestemora hjerteinfarkt

Duoen fikk ikke vite om hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snowboardproffen Silje Norendal fikk i dag medisinsk klarsignal til å reise hjem til Norge etter fallet i prøve-OL i Sør-Korea natt til søndag.

22-åringen brakk håndleddet i fallet, og legene på sykehuset i Pyeongchang fryktet også at hun hadde pådratt seg en leverskade, etter at det ble påvist for høye leververdier. Disse verdiene har nå heldigvis sunket.

Silje Norendals mamma, Marit Norendal, fortalte mandag til Dagbladet om hvordan hun opplevde datteras fall. Hun satt hjemme i Norge koblet på Internett - intetanende om det som hadde skjedd på andre siden av kloden.

Hjerteinfarkt Det viser seg at det skjedde mye dramatisk i familien Norendal den aktuelle helga. For Silje Norendals bestemor Klara (83) fikk hjerteinfarkt nesten samtidig som Silje falt i Sør-Korea.

- Det er helt tragisk, sier Marit Norendal til Dagbladet.

Mamma Marit bestemte seg for å holde det hemmelig for både mor og datter at de lå på hvert sitt sykehus - til samme tid. Hun ville ikke at de skulle få mer å tenke på i en vanskelig tid.

- Jeg husker nesten ikke alt sammen nå. Legene var på rommet til mamma og slo av tv-en akkurat da det kom på nyhetene (at Silje Norendal hadde skadet seg journ.anm.). Det har gått etter forholdene bra, sier mamma Marit.

Hun er usikker på om Silje og bestemoren har snakket sammen etter de separate hendelsene.

Tøffe dager Bestemor Klara er nå skrevet ut fra hjerteavdelingen i Arendal, og skal videre til Skien for observasjon. Marit forteller at det har vært noen tøffe dager.

- Det har ikke vært noe ålreit. Jeg føler at jeg går litt utenfor meg selv. I dag har jeg vært på jobb. Jeg måtte bare det akkurat nå. Nå går det bra med mamma, det skal bli godt å få henne i heimen.

Mamma Marit synes det er vanskelig å vite at datteren har hatt det vondt samtidig som hun befant seg på andre siden av verden. Nå venter hun bare på å få dattera trygt hjem igjen.

- Å herregud. Har du unger selv så vet du litt om det. Det er fryktelig når det er så langt unna, sier mamma Marit.

Hjemme i Oslo venter nye undersøkelser og operasjon for Silje Norendal, og en estimert rekonvalesenstid på 5-6 seks uker, skriver Snowboardforbundet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!