Samtlige landslag i krisemøte

Fluoravsløringer har rystet langrennsverdenen.

KRISEMØTE: Flere langrennsnasjoner, også Norge, var i krisemøte angående det kommende fluorforbudet denne helga. Her er den norske smøretraileren fra Beitostølen tidligere i vinter. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KRISEMØTE: Flere langrennsnasjoner, også Norge, var i krisemøte angående det kommende fluorforbudet denne helga. Her er den norske smøretraileren fra Beitostølen tidligere i vinter. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Expressen skriver at samtlige langrennslandslag satte seg ned under helgas verdenscuprenn i Davos for å snakke om forbudet mot fluorsmørning.

Norges langrenssjef Espen Bjervig bekrefter overfor Dagbladet at han var til stede på det som var et informasjonsmøte, og at han tidvis opplevde at det var en viss frustrasjon underveis i møtet.

Det ble nemlig i november vedtatt et totalforbud mot fluorsmørning etter Dagbladets avsløringer. Det trer i kraft allerede fra neste sesong, og gjelder alle FIS-renn.

Ifølge Expressen kom dette brått på flere av langrennsnasjonene.

- Det var ikke spesielt mange som var interesserte i dette forbudet allerede fra neste sesong, sier FIS' konkurransesjef Pierre Mignerey til avisa.

Flere til stede

Bjervig bekrefter altså overfor Dagbladet at møtet handlet om fluorforbudet. Temaet var så hvordan man praktisk skal tilnærme seg denne situasjonen i verdenscupen, sier langrennssjefen.

- Det gikk blant annet ut på testmetoder og hvordan man skal finne ut om noen går med fluor under skia. Forbudet betyr også at smøretrailere må renses og strippes, så det ligger mye praktisk rundt hvordan ting skal tilrettelegges og gjøres, sier Bjervig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer