Samtlige nordmenn får konkurrere

Kom seg gjennom kvalifiseringen.

KVALIFISERT: Anders Fannemel (fra høyre), Anders Bardal, Rune Velta, Anders Jacobsen og Johann André Forfang kvalifiserte seg til lørdagens renn i normalbakken. Philip Sjøen (til venstre) var reserve foran kvalifiseringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KVALIFISERT: Anders Fannemel (fra høyre), Anders Bardal, Rune Velta, Anders Jacobsen og Johann André Forfang kvalifiserte seg til lørdagens renn i normalbakken. Philip Sjøen (til venstre) var reserve foran kvalifiseringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtlige nordmenn kvalifiserte seg fredag kveld til normalbakkerennet.

Der stiller Norge med fem utøvere.

Anders Bardal er regjerende verdensmester. I tillegg hopper Johann André Forfang, Anders Jacobsen, Rune Velta og Anders Fannemel.

Velta og Fannemel var forhåndskvalifiserte da de er topp ti sammenlagt i verdenscupen.

Bardal overbeviste med sitt hopp på 92 meter. Også Velta var over 90 meter med sin lengde på 91,5 meter.

- Hoppinga jeg gjør er på rett vei. Jeg er fornøyd med de to hoppene jeg gjorde i bakken i dag. Det er veldig i nærheten.

- Nå (i kvalifiseringen, journ. anm.) kom jeg i gang litt for sent og hadde en litt for kjapp bevegelse på kulen. Det er fortsatt litt å justere på der, men det tror jeg kommer etter hvert, forklarer Bardal til NRK etter kvalifiseringen.

Verken Velta eller Fannemel fikk en plassering i kvalifiseringen fordi de er forhåndskvalifiserte. Av de tre andre var Bardal best på tredjeplass.

Jacobsen endte på tiendeplass, mens Forfang måtte ta til takke med 35.-plass.

De får alle nye sjanser på lørdag. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.