Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samtlige nordmenn klar for Sapporo-renn

Alle de seks norske hopperne er kvalifisert for lørdagens verdenscuprenn i hopp i Sapporo. Hjemmehåpet Taku Takeuchi vant fredagens kvalifisering.

FORHÅNDSKVALIFISERT Kenneth Gangnes hoppet 123 meter i dagens kvalifisering. Foto: Scanpix / NTB
FORHÅNDSKVALIFISERT Kenneth Gangnes hoppet 123 meter i dagens kvalifisering. Foto: Scanpix / NTB Vis mer

Sapporo (NTB): Japaneren landet på 133,5 meter og var med det lengst av hopperne som måtte kvalifisere seg. Andreas Stjernen ble nummer 22 i kvalifiseringen etter å ha landet på 120 meter, mens Joachim Hauer var 32. mann med relativt beskjedne 111 meter.

Den tredje av de norske hopperne som måtte kvalifisere seg, Anders Fannemel, endte som nummer 36. Han landet på 109 meter.

Daniel André Tande (124 meter), Kenneth Gangnes (123 meter) og Johann André Forfang var alle forhåndskvalifisert til lørdagens renn. Sistnevnte sto over fredagens kvalifisering på grunn av sykdom.

- Vi har bra kontroll på hoppinga. Riktignok var vi bedre på trening enn i kvalifiseringa som lag, men vi skal være med og kjempe om topplasseringer i helga, sa landslagstrener Magnus Brevig.

Han er leder for det norske laget i Japan i landslagssjef Alexander Stöckls fravær.

Domen Prevc var lengst av samtlige i kvalifiseringen. Han landet på 141 meter. Etter slovenerens hopp satte juryen ned farten for de siste hopperne. Storebror og verdenscupleder Peter Prevc hoppet likevel 133,5 meter.

(©NTB)