HELT: Samuel Eto'o scoret samtlige av Chelseas mål i 3-1-seieren over Manchester United på Stamford Bridge. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
HELT: Samuel Eto'o scoret samtlige av Chelseas mål i 3-1-seieren over Manchester United på Stamford Bridge. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB ScanpixVis mer

Samuel Eto'o senket Manchester United på egenhånd

Nedturen fortsetter for David Moyes.

• Chelsea - Manchester United 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Samuel Eto'o scoret tre mål da Chelsea slo Manchester United 3-1 i kveld. Etter kampen var han lykkelig i et intervju som ble vist på TV2.

- Jeg er så glad, sa han på engelsk, mens resten av svarene ble gitt på fransk.

Det var svært lite som tydet på at de Manchester United skulle ta tre poeng med seg fra London i dag. David Moyes hadde aldri slått Jose Mourinho, Chelsea har aldri en Premier League-kamp på Stamford Bridge under portugiseren og de blåkledde er det eneste laget i Premier League-historien med flere seirer enn tap mot United.

Legg til at de røde djevlene manglet sine to kanskje viktigste spillere i Rooney og van Persie, så skjønner vi hvorfor bookmakerne ikke levnet den regjerende seriemesteren noen særlig seierssjanse i dag.

Det var likevel Moyes' menn som startet best på brua i London.

Eto'o-dobbel Ashley Young fikk kampens første sjanse etter snaut to minutter, og de første ti var det bare ett lag på banen. De rødkledde maktet derimot ikke å få ballen i mål.

Det gjorde Samuel Eto'o.

Etter 17 minutter gjorde han alt på egnehånd. Først plukket han opp en andreball, så lekte han seg litt med Phil Jones, før han fyrte av. Ballen gikk via Michael Carrick og inn i det lengste hjørnet bak David De Gea.

Mål preger kamper, og dette var intet unntak. Chelsea tok over styringa i kampen etter 1-0-scoringa, og kunne fort ha gjort flere. Heller ikke United var ufarlige, men Adnan Januzaj ble så altfor ofte helt aleine inne i Chelsea-boksen.

Like før pause doblet Eto'o ledelsen. 32-åringen fikk stå sjokkerende aleine inne i Uniteds straffefelt etter en corner. Innlegget fra Cahill traff der det skulle, og avslutningen var akkurat god nok til å overliste Uniteds sisteskanse.

Vidic-rødt Hva Moyes sa til gutta sine i pausen vites ikke, men det så ikke ut til å hjelpe. Aggressiviteten fra åpningen av førsteomgang var borte, og da Eto'o fullførte hattricket sitt nesten umiddelbart etter avspark, så det stygt ut.

En corner ble skallet mot mål av Cahill. De Geas redning havnet rett i føttene på en målkåt kameruner som ikke lot seg be to ganger fra kloss hold. Samuel Eto'o 3, Manchester United 0.

Manchester United hadde ikke mye å svare med, annet enn å sette inn «Chelsea-dødaren» Javier Hernandez. Den vesle erten gjorde som han ofte gjør - han scoret. Med tolv minutter igjen av ordinær tid forlenget han et Phil Jones-skudd forbi en utspilt Peter Cech.

Chelsea-forsvarerne ropte på offside, men reprisene viste av meksikaneren holdt seg på rett side av linja.

Målet holdt ikke til å skape noen nevneverdig spenning i sluttminuttene, all den tid vertene hadde full kontroll på det meste.

Enda en torn i siden på en allerede plaget David Moyes var det at Nemanja Vidic fikk direkte rødt kort på overtid, og dermed må belage seg på noen kamper på sidelinja.

Mourinho i 100 Det endte 3-1 på Stamford Bridge, og Jose Mourinho kunne dermed feire sin Premier League-seier nummer 100 mot klubben han også tok sin første mot.

- Det er selvsagt enda en fantastisk ting for min karriere. 100 seirer er hyggelig, men det viktigste i dag var å ta tre poeng, sa en uvanlig ydmyk Mourinho etter kampen i et intervju som ble vist på TV2.

Han gikk også langt i å avskrive Manchester United fra tittelkampen.

- De blir bedre og bedre, men 14 poeng er veldig mye. Kanskje ett av de tre topplagene kollapser. Jeg tror United må satse på å ta en av de fire øverste plassene, sier Mourinho.